Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar játékos sérülése súlyosabb a vártnál

A Hajduk Split ősi riválisával, a Dinamo Zagrebbal csapott össze. A mérkőzést a Dinamo nyerte 3:1-re, azonban a találkozót beárnyékolja a magyar támadó sérülése.

futacs-marko-hajduk-split_1wjvg141fpgf21d4ggwktddszuFutácsot támogatni kellett ahhoz a kocsihoz, ami kórházba szállította (Fotó: goal.com)

Futács Márkó a Dinamo Zabreb elleni rangadón sérült meg a 74. percben. Már elsőre is borzalmasan nézett ki az eset, hiszen egy kis ütközés után rogyott a földre. A Hajduk Split csatárát percekig kellett ápolni a pályán kívül is. Kiderült, hogy Futács sérülése pont olyan súlyos, mint amilyennek kinézett. Az orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy a bal lábában elszakadt a keresztizom, így akár fél évet is kihagyhat. Biztosat azonban csak a műtét után lehet mondani. 2015-ben ugyanilyen problémája akadt Futácsnak, és akkor hat hónapot kellett kihagynia. A 27 éves csatárról még a Hajduk Split sportigazgatója is beszélt: “Mind nagyon szomorúak vagyunk a hír hallatán. Nagyon fontos játékosunk Márkó, elképesztően jól teljesített az előző szezonban. Ezt a Hajduknál nagyra értékeljük, ezért most új szerződést fogunk kínálni neki.”

Futács a tavalyi szezonban 18 találattal horvát gólkirály lett. Összesen 26 gólt szerzett az előző idényben, 18 gólpassz mellett. Teljesítménye Bernd Storck figyelmét is felkeltette. A magyar válogatott szövetségi kapitánya még ki is utazott a Hajduk Levszki Szófia elleni mérkőzésére, amit a horvátok Futács tizenegyes góljával nyertek meg, így továbbjutva az Európa-ligában. Korábban szerepelt a válogatottban, még Pintér Attila hívta őt be 2014-ben. Reméljük Márkó hamar felépül, és hasonlóan jó formában tér vissza!

Futács sérülése:

Mihók Richárd