Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Villa triplájával dőlt el a New York-i derbi! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulója is véget is ért mára virradó hajnalban, s a két New York-i gigász egymás ellen játszott derbit! Végül a City ünnepelhetett, mely ötgólos meccsen, Villa triplájának köszönhetően gyűrte le a Red Bulls csapatát! Ezen kívül Sallóiék a hajrában bukták el a három pontot, míg a tegnap esti bajnokin a Portland kettővel verte a New York Galaxyt!

FB_IMG_1502099087485Villa révén tovább szárnyalt ezúttal a városi riválist legyőzve a New York City! (forrás: facebook.com/newyorkcityfc)

Mára virradó hajnalban óriási rangadót rendeztek az MLS-ben, hiszen a két városi gigász, a New York City valamint a New York Red Bulls feszültek egymásnak!

Már a 28. percben megszületett a rangadó első gólja, amikor a vendégek hibáját követően David Villa léphetett ki, s a hazaiak csapatkapitánya Robles kapust megkerülve lőtt a kapuba, így a City került előnybe (1-0)! Viszont még a szünet előtt jött a válasz! A 41. minutumban Bradley Wright-Phillips laposan lőtt a bal alsóba a tizenhazosról, miután Davis jó passzal szolgálta ki (1-1)!

A szünet után folytatódott a további gólgyártás, azaz Villa és Wright-Phillips show-ja!

A 64. percben sikerült fordítania a New York Red Bullsnak, Bradley Wright-Phillips pedig Adams jó keresztlabdáját tette be laposan (1-2)! Majd gyorsan sikerült a City-nek is megfordítania a meccset, jött még Villa is két góllal! A spanyol klasszis a 72. percben lőtte meg dupláját és egalizált nagyszerű szólóját követően (2-2)! Ezután csak három perc telt el, és már a vezetést is megszerezte újra a hazaiak támadója, aki ezúttal tizenegyesből volt eredményes (3-2)!

Villa ezzel nem csak triplázott, de meg is nyerte csapata számára a derbit, és számunkra pedig sajnos átvette a góllövőlistán a vezető helyet Nikolicstól. Wright-Phillips pedig hiába duplázott, ez ma kevés volt ezen a kiélezett városi rangadón, melynek végén Zizzi a vendégektől begyűjtötte második sárga lapját is, és a kiállítás sorsára jutott, de ez már nem befolyásolt semmit ezen a párharcon.

A New York City öt ponttal és egy hellyel előzi a New York Red Bulls csapatát, Villáék jelenleg a harmadik helyen állnak a Keleti Főcsoportban.

New York City – New York Red Bulls • 3-2 (1-1)
Helyszín: Yankee Stadium – 33.679 néző
Gólszerzők: David Villa (28., 72.; 75. – büntetőből), ill. Bradley Wright-Phillips (41., 64.)
Kiállítás: – , ill. Zizzo (90.)


A forduló zárómeccsére Kansasben került sor, ahol Sallói csapata, a Sporting Kansas City az újonc Atlanta Unitedet látta vendégül.

Sallói Dániel nagy örömünkre a kezdőben kapott helyet a bajnokin, egyre inkább számít rá Vermes, a Kansas edzője. Az első félidő gólt nem hozott, lényegében kaput eltaláló lövés is csak egy volt, az pedig hazai részről. A fordulást követően a hazaiaknak sikerült előnybe kerülniük az 59. percben, amikor Feilhaber büntetőből talált be (1-0)! Úgy tűnt, zsebben a három pont, a lefújásig vezetett szinte a Kansas, de Peterson a hosszabbítás első percében egalizált, és pontot mentett az Atlanta számára (1-1)!

Sallói a hazaiaknál a 71. minutumig volt a pályán, majd a helyét Rubio vette át. A Sporting egyébiránt a pontszerzéssel is megerősítette vezető pozícióját nyugaton, viszont a Kansast követő 4 klub is 3 pontra van tőle! Az Atlanta pedig keleten az 5. helyről várja a folytatást.

Sporting Kansas City – Atlanta United • 1-1 (0-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park – 19.841 néző
Gólszerzők: Feilhaber (59. – büntetőből), ill. Petersen (90+1.)


Még tegnap este is volt egy meccs, akkor a Portland Timbers, azaz a 2015-ös bajnok otthonában indult útjára a labda a Los Angeles Galaxy elleni rangadón!

Igencsak hamar, már az ötödik percben megszerezte a meccs első gólját és a vezetést a Portland. Ekkor Ridgewell nagyszerű fejese landolt a léc alatt (1-0)! Viszont már a következő minutumban jött is az egyenlítés! Egy szép, gyors támadás végén Boateng tette a labdát nagyszerűen a jobb alsóba (1-1)! Ezzel viszont még nem ért véget az első félidei gólgyártás, a Portland újra megszerezte a vezetést! A 33. percben a hazaiak egyik ásza, Valeri iszonyatosan nagy gólt lőtt távolról, mely egyben az első félidő utolsó találata is volt (2-1)!

A második félidő elején kétgólosra növelte előnyét a hazai együttes, amikor is az 53. percben Adi nagyszerű sarkazását követően Powell vágta be a labdát a kapu jobb oldalába, úgy, hogy a játékszer még a kapufát érte mielőtt bement (3-1)! Ezzel lényegében el is dőlt a találkozó, és a lefújásig nem esett több gól. Viszont a mérkőzés krónikájához hozzátartozik az, hogy a játékvezető a vendégek részéről Zardes által szerzett 9. percbéli gólt érvényesítette kezezés miatt, miután videón visszanézte az esetet. Ez a hétvége volt a videóbíró debütálása az MLS-ben!

Úgy tűnik, a Los Angeles Galaxy képtelen nyerni már egy ideje, hiszen 7 legutóbbi bajnokijából csak egy nem ért véget vereséggel, de az is döntetlen lett a legutóbbi fordulóban. Ezzel párhuzamosan a Portland Timbers a Nyugati Főcsoportban 9 ponttal megelőzve a Galaxyt az ötödik, míg a Los Angeles-i klub csupán a kilencedik!

Portland Timbers – Los Angeles Galaxy • 3-1 (2-1)
Helyszín: Providence Park – 21.144 néző
Gólszerzők: Ridgewell (5.), Valeri (33.), Powell (53.), ill. Boateng (6.)


A hétvége eredményei

IMG_20170807_113430

A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20170807_113502

Nyugati Főcsoport

IMG_20170807_113535

A góllövőlista élmezőnye
1. Villa (New York City) – 17 gól
2. Nikolics (Chicago Fire) – 16 gól
3. Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 13 gól
4. Accam (Chicago Fire), Sapong (Philadelphia Union), Torres (Houston Dynamo), Valeri (Portland Timbers) – 12 gól

Nagy Dávid