Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott-kerettag védőt szerződtetett a Diósgyőr

A hétvégi bajnoki forduló rámutatott arra, hogy a diósgyőri védelem még nem tökéletes, ezért arra a posztra szerződtettek egy újabb focistát. Igaz olyan játékost szereztek meg aki az elmúlt három évben tétmeccsen alig lépett pályára, de Bernd Storck válogatott keretébe már kapott meghívást. Kocsis Gergő a DAC játékosa, s a következő évet kölcsönben tölti Diósgyőrben.

2386 dac.skFotó:fcdac.sk

Úgy néz ki nem nő a szlovákiai magyar légió, hiszen Kalmár Zsolt szerződtetése már a finisben a DAC-nál, de egy kiegészítő játékos elhagyja a dunaszerdahelyieket. Kocsis Gergő tavaly nyáron került a szlovák csapathoz a Puskás Akadémiától. Kocsis korábban a Videotonban mutatkozott be az NB I-ben, ahol egy meccset kapott 2015 tavaszán. Azon a nyáron Felcsútra került, s ősszel három, tavasszal 0 bajnokin lépett pályára. Megunva a mellőzést, s abban bízva, hogy a szlovák ligában több lehetőséghez juthat 2016 nyarán a Dunaszerdahelyhez igazolt. Itt sérülés is hátráltatta, nem tudott húzóemberré válni. A Fortuna Ligában összesen három alkalommal jutott szóhoz…

A DAC hivatalos oldalán számolt be arról, hogy Kocsis ebben az idényben a több játéklehetőség reményében Diósgyőrben fog kölcsönben játszani. „Nehezen hagyom itt ezt a társaságot és a nagyszerű szurkolótábort, másrészt minden futballista rendszeresen játszani akar. Nem titkolt szándékom, hogy kezdőjátékos szeretnék lenni Miskolcon, és Bernd Storck szövetségi kapitány keretében maradni.“ nyilatkozta a szlovák csapat hivatalos oldalának.

Endrődi Dávid