Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher: “Készek vagyunk meghalni a pályán a 3 pontért…” – exkluzív interjú

Nemrégiben elrajtolt a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), melynek résztvevőjeként az FC DAC 1904 is megkezdte az érmekért és a nemzetközi porondért folytatott versenyt. A 4. fordulóban a Slovan elleni rangadó vár Marco Rossi csapatára, mely jól rajtolt, s még veretlen idén. Az eddigi tapasztalatokról, érzésekről, illetve a Pozsonyban sorra kerülő derbiről beszélgettünk a Trencin ellen duplázó Vida Kristopherrel, aki a FociClub.hu-nak adott interjút a szerdai kupameccs előtt.

Névtelen-1

– Jó és eredményes szezonrajt, 3 meccs 7 pont. Legalábbis a puszta számok erről árulkodnak. Hogyan értékeled a csapat teljesítményét?
– Tény, hogy jól kezdtünk, ráadásul nehéz ellenfeleken vagyunk túl. Lejátszottunk három bajnokit, ebből kettőt megnyertünk, és még veretlenek vagyunk. Úgy érzem, hogy játék tekintetében is javuló tendenciát mutatunk, igaz a Rózsahegy (Ruzomberok) ellen ez nem feltétlenül látszott. Nehéz volt ellenük játszani, hiszen egy rendkívül masszív brusztos csapat, mely mindemellett még focizni is tud. Meggyűlt velük a bajunk, az adódó helyzeteinket pedig nem használtuk ki. Ilyen tekintetben mindenképpen javulnunk kell, továbbá a labdát jobban meg kell becsüljük, sok volt a rossz passz legutóbb.

Kövesd Te is a középpályást hivatalos sportolói oldalán: Vida Kristopher – Official

– Egy dupla már összejött idén, mely ráadásul győzelmet is eredményezett. Mennyire vagy elégedett önmagad teljesítményével?
– Önmagammal szemben mindig sokkal kritikusabb vagyok, mint a csapattal. Természetesen a Trencin elleni duplámnak nagyon örülök, viszont a hazai meccseken sokkal többet kellett volna és kell a jövőben nyújtanom. Nem vagyok megelégedve a játékommal. Jobb pozíciót kell felvennem, és sokkal több labdát megtartanom. Többet szeretnék hozzátenni a játékhoz.

Íme a Trencin elleni dupla a 2. fordulóból

– Mit vársz a szerdai kupameccstől, a csapattól és az ellenféltől?
– Természetesen győzelmet, azt hiszem, hogy ez egyértelmű. Fontos, hogy alacsonyabb osztályú ellenfelünkkel szemben, nem lebecsülve őket, de jó játékot mutassunk, és magabiztosan jussunk a következő körbe.

– Hétvégén a Slovan otthonában léptek pályára, a párharc jelentőségét egyetlen szurkolónak sem kell bemutatni. Mit jelent számotokra ez a mérkőzés, mennyivel másabb, mint egy Trencin, vagy egy Presov elleni meccs?
– Egyelőre minden szempontból a hétközi kupameccsre koncentrálunk, illetve készülünk. Persze tudjuk, hogy vasárnap milyen mérkőzés vár ránk, ott van a fejekben, de abszolút nem készülünk másként, mint mondjuk a Presov elleni bajnokira. A célunk, hogy minden ellenfelünktől elvegyük a három bajnoki pontot kivétel nélkül, s ennek jegyében készülünk hétközben. Begyakoroljuk a taktikai elemeket, szabadrúgás- és szögletvariációkat. Készek vagyunk meghalni a pályán a három pontért, a Pozsonyba utazó DAC-szurkolókért, s minden erőnkkel azon leszünk, hogy jó focit, és győzelmet láthassanak.

Névtelen-2

– Mit vársz a hétvégi meccstől, mit érzel realitásnak?
– Mindannyian úgy gondoljuk, hogy ebben a bajnokságban jelenleg senkinél sem vagyunk rosszabbak, gyengébbek. Bízom egy esetleges újabb gólban, ami talán győzelmet is jelenthet…

– Csapattársad és jó barátod Kocsis Gergő a DVTK labdarúgója lett. Beszéltetek a klubváltásról, kikérte a véleményed?
– Persze, sokat beszélgettünk arról az utóbbi időben, hogy mi lenne számára a legjobb döntés. Nálunk a DAC-nál belsővédőként számolt vele a mester, ahol jelen pillanatban a Lubomir Slakta – Thomas Huk páros mellett kevés lehetőséghez jutott volna. Bízom benne, hogy jó döntést hozott, és a DVTK-nál rendszeres játéklehetőséget kapva alapemberré tud válni, melynek tükrében eredményes szezont zárhat. Ezúton is kívánok neki sok szerencsét az új “kalandhoz”!

Szerző: Őszi Ádám
Fotók: Lelkes Ernő
Képek forrása: klikkout.sk