Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bontogatja szárnyait az Európa-bajnokság gondolata

Hazánk is részt vesz a szeptember közepén rendezendő, meghívásos, európai nemzetek számára kiírt, franciaországi csapatversenyen. A keret az országos ranglista alapján állt össze.

Footgolf Eb

A Magyar Footgolf Szövetség által delegált magyar válogatott is részt vesz az Eurofootgolf névre keresztelt csapatversenyen. A Párizstól délre található Golf du Château d’Augerville pályáján rendezik szeptember 16-17-én a meghívásos kontinentális tornát. Hazánk elfogadta a meghívást, a szövetség benevezte a válogatottat a különleges megmérettetésre, melyen a válogatottat az országos ranglistát vezető Papp Péter irányítja majd csapatvezetőként amellett, hogy pályára is lép.

Ahogy a szövetség korábban is jelezte már, a ranglista szolgál majd minden válogatott megmérettetés esetén a válogatás alapjául, így történt most is.

Az Eurofootgolfra tíz játékos nevezhető, ezért a ranglista július 31-i állása alapján az alábbi játékosok utaznak Franciaországba (az első tíz helyezett közül Gelencsér Gábor (EMFGSE) és Zsuppán Péter (Outsiders) nem tud részt venni a tornán, valamint a sorban következő, 11. Kókai Ferenc sem, ezért a rangsorban őket követőkkel egészült ki a csapat):

20617225_365688177180312_7563137740278273047_o

Papp Péter (BFGT), Bacskai Bence (Hole Hunters), Podusil György (BFGT), Lengyel Béla, Németh Gábor (mindkettő FTC Footgolf), Balázsi Csaba, Tajtyi Róbert (mindkettő BFGT), Balogh Tibor (Royal), Czirbus Tamás (BFGT) és Flink János (Outsiders).

“Természetesen a győzelem a cél mindig, ha pályára lépünk, a minimális célkitűzés mégis a legjobb négybe kerülés lenne – fogalmazott a csapatvezető, Papp Péter – Különleges verseny lesz, hiszen minden egyes játékos minden egyes rúgása beleszámít a csapateredménybe, és ez extra koncentrációt igényel a játékosoktól. Az első nap délelőttjén a csapatok tíz játékosai párosával, egy labdával játszva teljesítik a 18 szakaszt stroke play formátumban, majd délután mindenki egyéniben is végigmegy rajta. Az összesített eredmények alapján kialakul a legjobb négy mezőnye, ami után vasárnap jönnek a helyosztók az alsó- és a felsőházban, remélhetőleg utóbbiban leszünk érdekeltek. Nehéz esélyt latolgatni egy sima verseny előtt is, nem hogy egy ilyen számunkra szokatlan szisztémában rendezendő viadalt megelőzően. Azt gondolom, technikailag nincs nagy különbség a játékosok között a keretben, és ez a kiegyensúlyozottság még sokat érhet egy ilyen formátumban. Sok időnk nincs a felkészülésre, de azért párokban is játszunk majd, hogy ráérezzünk a finomságokra és a legmegfelelőbb duókat tudjuk összerakni.”