Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harmadik a magyar csapat Németországban

A kétnapos, 72 szakaszt magában foglaló németországi European Footgolf Tour (EFT) állomáson mind a négy magyar a legjobb húszban végzett, amivel elcsípték a dobogó harmadik fokát.

FullSizeRender-e1502307279890

A holland Michael Wilkes nyerte a német opent, miután szétlövésben jobbnak bizonyult a négy kör után szintén -31-es eredménnyel záró, brit Ben Clarke-ot. Lengyel Béla (FTC Footgolf) az ötödik helyen végzett -19-es eredménnyel, míg Gelencsér Gábor (EMFGSE) a 8., Németh Gábor a 13., Lichtner Zsolt (mindkettő FTC Footgolf) a 17. pozícióban fejezte be a versenyt. A hollandok és olaszok mögött ezzel a magyar csapat a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott.

EREDMÉNYEKÉRT KATT

Ami az abszolút összetett állását illeti, a versenyt megnyerő holland Michael Wilkes átvette a vezetést, ám mindössze csak 4 pont az előnye az argentin Mathias Perrone ellenében. A dobogó harmadik foka a korábbi éllovasé, a szintén holland Bjorn Bulk tulajdona, közel 100 pontos hátránnyal az éllovas honfitárssal szemben. Jamie Cullum a negyedik pozícióba csúszott vissza, Ben Clarke pedig a hatodikba jött fel. Honfitársaink közül hárman is a legjobb 20-ban foglalnak helyet, Lengyel Béla az előkelő nyolcadik, Gelencsér Gábor a tizenkettedik, míg Papp Péter a tizennyolcadik helyre verekedte fel magát.

A sorozat már a hétvégén folytatódik, szombaton és vasárnap Svájcban bonyolítják a nyolcadik fordulót.

Az EFT abszolút versenyének állása (Top20)

Teljes képernyő rögzítése 2017.08.10. 133304

A táblázat magyarázata:
1. oszlop: Helyezés; 2. Pozíció változása; 3. Sportoló neve; 4. Születési dátuma; 5. Képviselt nemzet zászlaja;
6. Versenyeken való részvételek száma; 7. Versenyeken való összes rúgásszám; 8. Szerzett pontok

Forrás: magyarfootgolf.hu