Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikapott a Videoton soros Európa-liga ellenfele

Egy hét múlva ilyenkor csütörtökön, pontosan augusztus 17-én egymásnak feszül Marko Nikolics korábbi és jelenlegi csapata a szerb címvédő Partizan Beograd és a magyar ezüstérmes Videoton. A szerb szakembernek a saját maga által teremtett “szörnyet” kell legyőznie, a csapatok számára pedig a tét további 6 nemzetközi kupameccs, avagy az Európa-liga főtáblájára jutás a tét. Kíváncsiak voltunk, hogyan szerepel eddig idén a Partizan, mely tegnap hazai pályán szenvedett vereséget a honi pontvadászatban. 

vidi

Marko Nikolics mester bajnoki címre vezette tavaly csapatát, így a Partizan Beograd idén a BL-főtábláért kezdhette meg a küzdelmet. A csapat a montenegrói Budocnost ellenében továbblépett, ám a következő körben az Olympiakos már nagy falatnak bizonyult, a hazai vereség után a görögök hazai környezetben már félgőzzel is kiharcolták a továbbjutást. Így került az immáron Miroslav Dukic által irányított szerb klub az Európa-ligába, azon belül pedig a Marko Nikolics által átvett Videoton útjába. Minkét idegenbeli BL-találkozóján döntetlent ért el a csapat, melynek teljesítménye egyelőre roppant hullámzó. A honi pontvadászatot három győzelemmel kezdték, köztük egy fölényes sikerrel, ám szerdán hétközi bajnokin hazai pályán érte a pofont a Partizant. Hiába vezettek az FK Vozdovac ellen, végül 1:3-as vereség lett a vége. Mindkét sorozatot figyelembe véve idén eddig 8 tétmeccset játszott a Partizan, ezeken a mérleg 4 győzelem 2 döntetlen és 2 vereség, mindehhez párosul egy 15:10-es gólarány, avagy elöl nincsen probléma, hátul viszont úgy fest, hogy megihogtatható az a védelem.

A Partizan Beograd idei tétmeccsei

Patrinaz Beograd – Buducnost 2:0 (BL-selejtező)
Buducnost – Patrinaz Beograd 0:0 (BL-selejtező)
Patrinaz Beograd  – Macva Sabac 6:1 (bajnoki)
Patrinaz Beograd  – Olympiakos 1:3 (BL-selejtező)
Patrinaz Beograd – Javor 2:1 (bajnoki)
Olympiakos – Patrinaz Beograd  2:2 (BL-selejtező)
Zlatibor Voda – Patrinaz Beograd 0:1 (bajnoki)
Patrinaz Beograd – FK Vozdovac 1:3 (bajnoki)

Hétvégén a Videoton elleni odavágót megelőzően az a Vojvodina vár idegenben a Partizan Beograd csapatára, mely 4 forduló után hibátlanul, kapott gól nélkül 8:0-ás gólkülönbséggel áll.

Íme a bajnokság aktuális állása

Teljes képernyő rögzítése 2017.08.10. 90333