Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: Győzelemmel kezdett a címvédő is!

A portugál bajnokság rendszerint elég szorosan szokott alakulni a szezon végéig, így a sztárcsapatok mindig hatalmas győzelmi kényszer alatt kénytelenek pályára lépni. A Primeira Ligaból kiemelkedő hármasból a Sportin és a Porto egy nappal, illetve pár órával korábban már hozta a saját meccset, így késő este a Benfican volt a sor.

benficaVSbraga001

A lisszaboniakra azonban jóval keményebb feladat várt – még ha saját pályán is játszottak -, ugyanis ellenfelük a mindig mindenkire veszélyes Braga volt. Az elmúlt években kissé háttérbe szorult vendégek gyakran képesek meglepetést okozni, legyen az pozitív vagy negatív.

Az esti találkozón azonban győzött a papírforma. Bár a Braga meglepően jól tartotta a labdát, sőt néha kimondottan igyekezett eldugni a játékszert a hazaiak elől, ám a veszélyesebb és pontosabb támadásokra ez nem volt ellenszer.

A jóval nevesebb játékosokat felvonultató Benfica már az első félidőben elhúzott 2-0-ra. Az új igazolás Seferovic (Eintracht Frankfurt) és a már veteránnak számító brazil Jonas góljaira azonban még a szünet előtti hajrában válaszolt a jó nevű egyiptomi, Ahmed Hassan.

Fordulás után nem sokkal eldőlt a három pont sorsa, ugyanis a másik „régi motoros”, a Benfica alkalmazásában már 2010 óta álló Eduardo Salvio bebiztosította a fővárosiak győzelmét. Bár nem sok értelme van még egyelőre a bajnokság állásáról beszélni, a Benfica rosszabb gólkülönbsége miatt csak a második az első helyen büszkélkedő Porto mögött. És persze azért a Braga kiesési gondjai miatt sem aggódnánk, a 16. pozíció miatt.

Benfica – Braga 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Seferovic (15. perc), Jonas (30.), Salvio (57.), ill. Hassan (44.)

Az 1. forduló korábbi eredményei:
Aves – Sporting 0-2
Setubal – Moreirense 1-1
Portimonense – Boavista 2-1
Feirense – Tondela 1-1
Rio Ave – Belenenses 1-0
Maritimo – Ferreira 1-0
FC Porto – Estoril 4-0

Ma program:
Guimaraes – Chaves

A bajnokság állása:

portugáltabella20170809

Góllövőlista élmezőnye:

portugálgóllövőlista20170809

Táblázatokért köszönet a www.eredmenyek.com-nak!

Balogh József