Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Címet véd a Real és a Chelsea? Neymar aranyat ér Párizsban?

Mivel a hétvégén útjára indul a labda a Premier League-ben is, a franciák pedig már a második fordulójukat játsszák, egy héttel később pedig elkezdik a spanyolok, olaszok és németek is, aktuálisnak tűnik jóslatokba bocsátkozni az öt nagy európai topbajnokság végkimenetelét illetően!

Ahogy az elmúlt idényben, úgy a Real ezúttal is a Barca előtt ér révbe? (Kép: espnfc.com)

Az adatbázis-technológiával is foglalkozó Gracenote vállalat által készített Euro Club Index egy millió különböző tényezőt is figyelembe véve megjósolta az angol, a spanyol, a német, a francia, valamint az olasz pontvadászat lehetséges végkimenetelét.

Kezdjük a sort a spanyolokkal, hiszen a program szerint itt várható a legkiélezettebb versenyfutás! Az Euro Club Index jóslata, hogy a Barcelona és a Real Madrid között az utolsó forduló fog dönteni a bajnoki címről, mégpedig utóbbi javára: Zinedine Zidane csapata ha csak jobb gólkülönbségének is köszönhetően, de megvédi címét a La Liga 2017/18-as idényében.

A program egyébként bajnokságonként megjövendölte azt is, hogyan fest majd a tabella az utolsó játéknap után! Spanyolországban például így:

És hogy mi várható a másik négy nagy európai bajnokságban az Euro Club Index szerint?

A szoftver szerint kiélezett verseny az angol Premier League-ben alakul még ki az aranyért, ahol Antonio Conte Chelsea-je végül címet véd. A németeknél, olaszoknál, és a franciáknál már kevésbé várhatóak izgalmak a dobogó legfelső fokát tekintve, hiszen a Bundesligát a Bayern München, a Seria A-t a Juventus, a Ligue 1-t pedig a Neymarral “felturbózott” Paris Saint-Germain nyeri nagy fölénnyel.

A PL-tabella:

Bayern fölény ezúttal is a Bundesligában: 

A PSG visszaszerzi a trónt a Monacótól:

A Juve simán nyer Olaszországban:

(Képek: marca.com)