Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola Cityje az újonc otthonában győzött! – videóval

A Premier League új szezonjának egyik legnagyobb favoritja a Manchester City is megkezdte szereplését az új idényben. Guardiola csapata az újonc Brighton otthonába látogatott a nyitófordulóban.

830775002

A Premier League új szezonjának egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott Manchester City az újonc Brighton otthonában kezdte meg szereplését. A manchesteriek komoly erősítéseket hajtottak végra a nyári átigazolási szezonban összesen 240 millióért igazolt a City. Az újonc Brighton 34 év után szerepelhet ismét az angol élvonalban és rögtön hazai pályán az egyik nagyágyú ellen léphettek pályára. Guardiola kezdőjében több új igazolás is helyet kapott, mint például a kapuban a Benficától igazolt Ederson, a Tottenham csapatától 50 millióért szerződtette Walker, vagy a Real Madrid brazil védője Danilo. Érdekesség, hogy a Brighton piaci értéke a transfermarkt szerint csupán 71 millió euró, míg a Manchester City közel 615 milliót ér a mértékadó portál szerint. Tehát megjegyezhetjük az újonc csapatától Kevin De Bruyne és Sergio Agüero együttvéve többet ér.

2017-08-12T180435Z_1496655800_RC1684D50060_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-BRH-MCI

A találkozó első percétől kezdve komoly mezőnyfölényben futballozott a Manchester City. Guardiola együttese azonban a mérkőzése első felében komoly lehetőséget nem tudott kialakítani. A 27. percben ugyan Gabriel Jesus gólt szerzett a játékvezető azonban nem adta meg. A találkozó 34. percében a vendégek majdnem megszerezték a vezetést Gabriel Jesus fejese után, azonban a hazaiak portása ezt másképp gondolta és bravúrral szögletre mentett. Az első játékrészben hiába lőtt 9 alkalommal is kapura a City ebből mindössze kettő találta el Ryan kapuját.

2017-08-12T164022Z_1825091419_RC12A4B93900_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-BRH-MCI

Fordulást követően a hazaiaknak is voltak komoly gólszerzési lehetőségei és csak a szerencsén múlott, hogy nem a Brighton szerezte a találkozó első gólját. Az 53. percben Agüero került ziccerben, az argentin azonban elkapkodta a helyzetet és fölé tüzelt. Ezt követően az újonc Brighton percei következtek és több komoly gólszerzési lehetősége is volt Hughton fiainak. Az 57. percben Dunk lövését hárította bravúrral a vendégek portása. Guardiola nem volt elégedett a látottakkal és pályára küldte Danilo helyére Leroy Sanét. A 70. percben a City fölénye góllá érett, De Bruyne labdaszerzését követően Silva passzából Agüero volt eredményes megszerezve a City szezonbeli első gólját. Öt perccel később újabb gólnak örülhettek a vendégek egy beadást követően Gabriel Jesus elől a hazaiak védője Dunk próbált menteni azonban a saját kapujába fejelte a játékszert. Győzelmével Guardiola együttese sikeresen indította az új idényt. A City a következő fordulóban az Everton együttesét fogadják hazai pályán, míg a Brighton a Leicester otthonába látogat.

Brighton – Manchester City 0-2 (0-0)
Helyszín: Amex Stadium (Brighton) Vezette: Oliver
Gólszerzők: Agüero (70.), Dunk (75., öngól)
Sárga lapok: Gabriel Jesus (29.), Sterling (82.)
Kiállítás: 

Brighton: Ryan – Suttner, Dunk, Duffy, Saltor – Brown (Murphy 24.), Popper, Stephens, March (Knockaert 77.) – Hemed (Murray 60.), Gross. Vezetőedző: Hughton

Manchester City: Ederson – Kompany, Stones, Otamendi – Fernandinho – Walker, De Bruyne, Silva, Danilo (Sané 68.) – Agüero (Bernardo Silva 83.), Gabriel Jesus (Sterling 78.). Vezetőedző: Guardiola.

https://www.youtube.com/watch?v=KY2I1eUTJys

Képek: premierleague.com

O.G.