Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kilenc emberrel égett meg otthon a címvédő Chelsea! – videóval

A bajnoki címvédő Chelsea együttese is bemutatkozott szombat délután a Premier League új szezonjában. Antonio Conte együttese hazai közönség előtt lépett pályára a Burnley ellen. 

830716290

Antonio Conte már a bajnokságban első fordulójában komoly gondokkal kellett szembenéznie ugyanis több kulcsemberére sem számíthatott. A maródiak listáján Eden Hazard, Victor Moses, Pedrosés az új szerzemény Tiemoue Bakayoko volt megtalálható. Ennek ellenére a címvédő londoniak görcsösen kezdték a mérkőzésta vendégek az első perctől partyban voltak Conte csapatával. Sőt a 14. percben Cahill megmozdulása után Swarbrick bíró sporttárs azonnali piros lappal idő előtt zuhanyozni küldte az angol válogatott védőt. Az eset nagyon megzavarta a címvédő játékosait, amit a vendégek köszöntek szépen és a félidőben háromszor számoltak rá a címvédőre. Először a 24. percben Lowton jobb oldali beadásá után Vokes talált be Courtois kapujába, ugyan a vendégek támadója nem a legjobban találta el, így sem tudott hárítani a belga portás. Conte együttese próbált támadásokat vezetni azonban komoly lehetőséget nem igazán tudtak kialakítani, sőt az első játékrészben a kaput sem találták el a Chelsea játékosai. A 39. percben a Burnley másodszor is betalált miután Kanté hibája után Cork remekül szolgálta ki társát, Ward pedig a jobb felsőbe bombázott védhetetlenül. A 43. percben a hazai szurkolók és a Chelsea védelme döbbenten figyelte, ahogyan Vokes megszerzi a Burnley harmadik találatát is. A vendégek támadója Defour beadása után fejelt Courtois kapujába, második gólját szerezve a mérkőzésen.

Fordulást követően Antonio Conte a címvédő londoni kékek menedzsere rendezte a sorokat és több agresszitivást kért csapatától. A londoni kékek a második félidőben aktívabbak is lettek és több alkalommal is veszélyeztették Heaton kapuját akinek több dolga is volt, mint az első játékrészben. A 62. percben bravúrra is szüksége volt a vendégek hálóőrének, hogy ne kapjanak gólt, miután Alonso szabadrúgása után Heaton a felső léc alól szedte ki a spanyol középpályás löketét. Négy perccel később kis híján megszületett a negyedik Burnley gól is miután Brady fejese nem sokkal szállt el a kapu bal odala mellett. A találkozó 69. percében a csereként beálló Morata szépített, ezzel pedig Spanyolország és Olaszorság után Angliában is góllal debütált. A 81. percben újabb piros lapot zsebeltek be a londoni kékek, miután Fabregas-nak is idő előtt elkellett hagynia a játékteret. A kilenc emberrel futballozó Chelsea ennek ellenére is nehéz perceket okoztott a vendégek védelmének és a 88. percben Morata passzát követően David Luiz egygólosra csökkentette csapata hátrányát. Az egyenlítés azonban már nem jött össze a Conte legénységnek, ezzel pedig hazai vereséggel kezdett a címvédő az új idényben.

Chelsea – Burnley 2-3 (0-3)
Helyszín: Stamford Bridge (London) Vezette: Pawson
Gólszerzők: Morata (69.), David Luiz (88.) illVokes (24., 43.), Ward (39.)
Sárga lapok: Alonso (3.), Fabregas (16.), David Luiz (78.), Rüdiger (90.) ill. Brady (60.), Mee (63.), Arfield (77.)
Kiállítás: Cahill (14.), Fabregas (81.)

Chelsea: Courtois – Cahill, David Luiz, Rüdiger – Alonso, Fabregas, Kanté, Azpilicueta – Boga (Christensen 18., Musonda 90+2.), Willian – Batshuayi (Morata 59.). Vezetőedző: Conte.

Burnley: Heaton – Lowton, Mee, Tarkowski, Ward – Hendrick, Defour (Walters 75.), Cork – Gudmundsson (Arfield 75.), Brady – Vokes. Vezetőedző: Dyche

https://www.youtube.com/watch?v=ggLmg5ea1to

 Képek: premierleague.com

O.G.