Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Döntetlenek sora, továbbra is nyeretlen a Puskás

Az 5. fordulóval folytatódott a magyar labdarúgó bajnokság, ahol a Diósgyőr javíthatott a múlt heti kisiklás után, illetve a Vasas és a Mezőkövesd játszott “rangadót”.

Kép: dvtk.eu

Kép: dvtk.eu

Lemásolja tavalyi szezonját a DVTK? Egy éve is kitűnően kapták el a rajtot, ám a Fradi elleni meccset követően váratlanul mélyrepülésbe fogott Horváth Ferenc együttese, majd a végén még a bent maradásnak is örülhettek. Idén a negyedik fordulóig kellett várni az első pofonra, amit pont a Horváth által irányított újonc Balmazújváros osztott ki nekik. Az a múlt heti 4-0-ás zakó Bódog Tamásnál is kiverte a biztosítékot, így rendesen ki is cserélődött a játékoskeret a Puskás elleni mérkőzésre. A túloldalon is hasonló a helyzet: habár az első fordulókban nagyon kemény volt a sorsolása a felcsúti csapatnak, ilyen kerettel Pintér Attiláéknak a bajnoki címért kéne harcolniuk – ehelyett nyeretlenül az utolsó helyen kullognak.

Mind a két oldalon volt tehát miért bizonyítani, ám mindkét csapat nem nyerhetett. Az első percek azt mutatták, hogy két mindenre elszánt alakulat csap össze – legalábbis a 10 perc alatt két gólból akár erre is következtethetnénk. Először Karan hibázott diósgyőri részről, amikor egy pontrúgás utáni visszaívelt labdánál beragadt, majd az így nem lesen álló Heris őt könnyén elfektetve lőhetett gólt. Buta hiba, ami könnyedén rányomhatta volna a bélyegét a hazaiak játékára, ám jött a gyors válasz: Hegedűs János passzolt haza Hegedűs Lajoshoz, akit meglepett a letámadó Makrai és ennek eredménye egy gól lett. A szőke hajú csatár becsúszva ment a labdáért, harcossága pedig egyenlítést ért – ezen a téren a fiatal támadó amúgy is a legjobbak közé tartozott.

A Diósgyőr a mezőnyben dominált. Szokás szerint letámadtak, sok labdát szereztek a Puskás térfelén, amikből tudtak is helyzeteket kialakítani. Vela továbbra is remek formában, hatalmasat melózott a jobb-szélen; Ugrai kezdőként sokat vállalkozott és szép cselekkel vétette észre magát, a már említett Makrai pedig talán csapata legjobbja volt. Utóbbi ráadásul majdnem meglőtte a szezon gólját, ám miután sarokkal maga elé tette a labdát, az emelése lecsúszott és a kapu mellett kötött ki. Az akadémistáknak nem ment annyira a játék, bár lehetőségük nekik is akadt. Kevesebb volt náluk a kiemelkedő egyéni teljesítmény, ahogy csapatként sem működtek túl jól – Bódog Tamás és a lelkes játékosai egyértelműen dominálták a találkozót.

Kép: Vasas

Kép: Vasas

Aztán jött a második félidő, ahol már pályára lépett a friss szerzemény Knezevic is a vendégeknél, aki új színt hozott Pintérék játékába. A felcsúti csapat sokkal jobban játszott, a hajrára fordulva pedig még a vezetést is sikerült ismételten megszerezniük: a gólt a csereként beállt Prosser szerezte. A második játékrészt egyébként meg kellett szakítani a szakadó eső miatt, ami jelentősen befolyásolta a meccset. Az első győzelmére hajtó Puskás Akadémia már szinte meg is kaparintotta idei első sikerét, amikor jött a csattanó a végén: Vela találatával 2-2-re változott az állás, ami egyben a végeredmény is lett. Igazságos döntetlen született.

A DVTK jeleneleg 8 ponttal a harmadik a tabellán, a Vasas és a Kövesd is csak egy-egy ponttal maradnak le tőlük. Pedig a forduló előtt is egyenlően álltak – könnyű kitalálni, hogy itt is döntetlen lett az eredmény. Az újpesti stadionban már jóval kellemesebbek voltak a körülmények az időjárás szempontjából, ám ez a meccs nem ment olyan simán, mint a másik. Mindkét fél nagyon szívós volt és nem adták magukat könnyen. Úgy tűnt, hogy a hazai Vasas örülhet a végén (ahol hosszú idő után ismét összeállt a Berecz-Vida kettős a középpályán), hiszen Kulcsár góljával még ők szereztek vezetést, aztán jött a dráma itt is a hajrában. A Mezőkövesd nem először bizonyította, hogy fejben nagyon erős gárda, ezúttal Pillár volt eredményes (igaz, vitatható, hogy bent volt-e a labda). A két csapat azonos pontszámmal a 4-5. helyen áll, tehát remekül teljesítenek és a döntetlen itt is igazságos eredménynek tűnik.

Diósgyőr – Puskás Akadémia 2-2
Helyszín: 
Nagyerdei Stadion (Debrecen); Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők:
 Heris (4.), Makrai (10.), Prosser (89.), Vela (75.)

Diósgyőr: Antal Botond – Tamás, Karan, Lipták, Nagy T. –  Óvári, Oláh (Nono), Busai (Kocsis), Vela – Ugrai, Makrai (Ioannidis). Vezetőedző: Bódog Tamás.

Puskás Akadémia: Hegedűs L. – Spandler (Knezevic), Hedegűs J., Heris, Poór – Mevongou – Szakály, Balogh, Márkvárt (Vanczák), Szécsi (Prosser) – Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila.

Vasas – Mezőkövesd 1-1
Helyszín:
Szusza Ferenc Stadion (Budapest); Vezette: Berke
Gólszerzők:
 Kulcsár (60.), Pillár (90.)

Vasas: Kamenar – Hangya, Ristevski, Vaskó, Burmaister, Szivacski – Berecz, Vida – Remili (Kulcsár), Ádám (Manjekar), Murka (Gaál). Vezetőedző: Michael Oening.

Mezőkövesd: Tujvel – Szalai, Pillar, Hudák, Lázár – Cseri (Majtan), Keita, Strestik, Tóth B., Farkas – Koszta. Vezetőedző: Radványi Miklós.

Baranyai Balázs