Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: a címvédő fordított és megnyerte a fővárosi derbit!

Az NBI címvédője, vagyis a Budapest Honvéd a liga 5. fordulójában az Újpestet látta vendégül. A fővárosi rangadó három gólt, és fordulatokat is hozott. A 205. derbin a Honvéd 57. sikere született meg!

0k04_1A fehérmezes újpestiek csak vezetni tudtak, nyerni nem (forrás: ujpestfc.hu)

A Honvéd – Újpest találkozón már korán gól született, ugyanis a 8. percben az újpesti alakulat ünnepelhette Zsótér találatát! A lila-fehérek labdarúgója befelé haladva 15 méterről tekerte a kapuba a labdát, melyet Gróf nem foghatott (0-1)! A 17. percben már egalizált is volna Eppel, de a kapus kezében kötött ki a labda. Ez volt a hazaiak egyetlen kaput eltaláló lövése az első félidőben, míg az Újpest többször tudott kapura lőni, ám az első félidő több találatot már nem hozott, így is a vendégek örülhettek a rangadó szünetéhez érve.

A folytatásban nem hagyta annyiban a kialakult helyzetet a Honvéd, hiszen a 73. percben Danilo csele majd beadása után Lanzafame egyenlített, a labdát kb. 7 méterről a kapuba juttatva (1-1)! A hajrához közeledve sem adta fel a címvédő, és össze is hozta a fordítást, melyben szintén jutott szerep az egalizáló olasznak! A 82. percben Lanzafame által beívelt szabadrúgást Dark fejelte le, majd a pattogó labdát Kamber vágta be az újpesti kapuba (2-1)! Nem játszott túl jól, de nagyot küzdött a Honvéd, mely így fordítva otthon tartotta a három pontot a fővárosi rangadót követően, és továbbra is élen áll a címvédő, míg az Újpest öt forduló után csupán a kilencedik!

Az eddigi 5 fordulóból 3 alkommal nyert a Honvéd, 2-szer pedig ikszelt, tehát veretlenül vezeti a ligát a kispesti alakulat!

Budapest Honvéd – Újpest • 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Lanzafame (72.), Kamber (82.), ill. Zsótér (8.)

Nagy Dávid