Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: a Vidi győzelemmel hangolódott a Partizan elleni meccsre

Az Európa-liga főtáblájára pályázó, s egyben arra esélyes Videoton az elmúlt szezonban épphogy bennmaradt, és most is bukdácsoló Debrecent fogadta a Pancho Arénában. Sokkal jobb volt a székesfehérvári együttes, ám a nagy akaraterő és sok próbálkozás ellenére csak tizenegyesből tidott gólt szerezni az El-re hajtó egyesület, viszont joggal bizakodhat a jobb folytatásban, mert ez a mai meccs sem volt rossz!

92744Megint elhasalt a Debrecen, ezúttal a toronymagasan domináló Vidi ellen (forrás: vidi.hu)

Lagymatag módon indult a találkozó, az első 9 percben sok érdekesség nem történt a Videoton – Debrecen bajnokin. Majd a 9. minutumban Tőzsér lövése pattant meg egy Vidi védő lábán, majd úgy tűnt, veszélyesen csapódik lefelé a labda, ám az a kapu mögött landolt. Negyedórához érve a Videoton került nagy helyzetbe kétszer is! Elsőként Nego éles szögből leadott lövését, egyben ziccerét fogta nagy, majd a kipattanót Hadzic is ráküldte, de a védők blokkoltak, így maradt a 0-0. A 34. percben Henty löketét Nagy kifogta, így ezt a lehetőséget sem tudta góllal befejezni a Vidi, s az első félidőben már nem is igazán adódott ezek után komolyabb lehetőség, így gólnélküli döntetlennel mehettek pihenni a felek.

A folytatásban sem maradt a publikum helyzetek nélkül. Suljic az 53. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki, majd Henty is igyekezett megszereznie a Vidi előnyét, de a szöglet után fölé fejelt a következő percben. A 65. minutumban tovább fokozódott a Videoton nyomása, Lazovics viszont nem tudott élni a lehetőséggel, a tizenhatosról kevéssel lőtt mellé! Négy perccel ezután is villant a Vidi, amely végig nyomás alatt tartotta a Lokit. A 69. percben Lazovics beívelése után Pátkai fejese kerülte el kevéssel a debreceni kaput. A 73. percben is jött a Vidi – Suljic beadását követően Maric 6 méterről leadott fejesét hárította bravúrral nagy, majd a kipattanót ismét Pátkai fejelte mellé. A helyzeten végül az ötperces ráadás segített, nem úszta meg szárazon a Debrecen. A hosszabbítás utolsó percében Hentyt a kapus, Nagy Sándor sodorta el a a tizenhatoson belül, a Vidi pedig tizenegyest kapott! A labda mögé Lazovics állt, aki a 97. percben döntötte el a meccset (1-0)!

A Vidi bátran bizakodhat az El-be jutásban a , amely 5 meccs után, veretlenül, 11 ponttal áll a második helyen a ligában azonos pontszámmal, mint a címvédő Honvéd, míg a Loki 2 ponttal az utolsó előtti, kieső helyet foglalja el.

Videoton – Debrecen • 1-0 (0-0)
Helyszín: Pancho Aréna – 1.929 néző
Gólszerzők: Lazovics (90+7. – büntetőből), ill.

Az 5. forduló eredményei

IMG_20170812_223309

A bajnokság állása

IMG_20170812_223400

A góllövőlista élmezőnye
1. • Varga Roland (FTC) – 5 gól
2. • Lanzafame (Budapest Honvéd), Nagy (Újpest), Vela (Diósgyőri VTK) – 4 gól

Nagy Dávid