Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszország: a fővárosi derbin maradt alul a címvédő

Fővárosi derbivel folytatódott az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, melynek 6. fordulójában a CSZKA Moszkva fogadta a Szpartak Moszkva együttesét. Ez a párosítás azt is jelenti, hogy a bajnokság tavalyi második helyezettje az elmúlt szezon bajnokát látta vendégül. A címvédőnek nem indult túl jól a mostani szezon, és a folytatás sem lett fényesebb.

IMG_20170812_201054Hajrábeli fordítással ünnepelhette sikerét a CSZKA Moszkva a városi rivális, s egyben címvédő Szpartak ellen! (forrás: twitter.com/pfc_cska)

Sokra nem ment egymás ellen a két fővárosi orosz gigász a bajnokság 6. fordulójának első félidejében, hiszen a szünetig nem esett gól. Ugyanakkor a címvédő Szpartak birtokolta többet a labdát, míg kapura irányuló kísérletek terén is egál (3-3) volt az állás. Legutóbb egyébként 2013-ban játszott döntetlent a két rivális, ám akkor is született 4 gól, most pedig a szünetig még egy sem.

A fordulást követően viszont nem maradtunk gólok nélkül. Már a 48. percben megszületett az első találat, amikor Pasalic lövése megpattantva ment be Akinfeev kapujába (0-1)! Az 54. minutumban Berezutski egyenlített volna, de fejese kevéssel fölé szállt. Fél órával ezután, a hajrában egy percen belül fordított és megnyerte a meccset a CSZKA! Előbb Schennikov egalizált (1-1), majd Vitinho a léc alá vágva a labdát szerzett győzelmet a csapatnak (2-1)!

A CSZKA a sikerének köszönhetően feljött a 4. helyre, míg 6 forduló után a címvédő Szpartak csak a 8. jelenleg, de még több klub is előzheti a hétvégi kör zárásáig! Az élen pedig a Zenit áll, azonos pontszámmal a 2. helyet elfoglaló Rosztovval, és a 3. pozícióban tanyázó Lokomotiv Moszkvával.

Orosz bajnokság, 6. forduló
CSZKA Moszkva – Szpartak Moszkva • 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Schennikov (83.), Vitinho (84.), ill. Pasalic (48.)

Nagy Dávid