Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salah góllal debütált, a Liverpool a hajrában vesztett pontokat! – videóval

Szombat kora délután folytatódott a Premier League új szezonja. A nyitófordulóban Jürgen Klopp együttese a Liverpool idegenben a Watford otthonában kezdte meg a 2017/18-as idényt.

830693420

A két csapat a Premier League történetében 8 alkalommal csapott össze, ezeken hat Liverpool győzelem mellett két Watford siker született. Utolsó összecsapásukat május elsején játszották a 35. fordulóban, ahol a már távozó Lucas Leiva passzát Emre Can ollózta pazar mozdulattal Gomes kapus hálójába. Ami az új szezont illeti a Watford új edzővel vágott neki az új idénynek, méghozzá a kiesett Hull City-től érkező Marco Silva személyében aki a rossz eredmények miatt távozó Walter Mazzarri helyére érkezett. Ami pedig az új játékosokat illeti a hazaiak megszerezték az Everton játékosát Tom Cleverley-t akiért 8,5 millió fontot fizettek. Mégsem ő volt az, akiért a legtöbb pénzt fizették ki. A Burnley csapatától érkező csatárért, Andre Grayért klubrekordot jelentő 18,5 millió fontot raktak le az asztalra. A Liverpool együttesénél a nyár folyamán három érkező volt, a Romától rekordot jelentő 42 millióért szerezték meg Mohamed Salahot, továbbá a Chelsea együttesétől a nagy ígéretnek kikiáltott Dominic Solankét, valamint a Hull Citytől érkező Robertson 9 millió euróért tette át székhelyét az Anfield Roadra.

20729122_10155872779817573_6442544221025918948_o

A hazai együttes nem ijedt meg a Liverpool együttesétől és aktívan kezdték a mérkőzést az új tréner Marco Silva irányításával. A vörösöket kissé meglepetten érte a lódarazsak aktívitása. Az első komoly lehetőség is a hazaiak előtt adódott a 7. percben Roberto Pereyra csinált bolondot a vörösök védelméből, azonban az argentin középpályás lövése éppenhogy elszállt a jobb kapufa mellett. Két perccel később a vörösök már nem tudták megakadályozni, hogy Okaka a kapuba bólintson, az olasz támadót mellesleg egy Liverpool védő se őrzött így kényelmesen fejelhetett Mignolet kapujába. Jürgen Klopp csapata a gólt követően sem igazán talált fogást a Watfordon. A vörösök 25 percnyi játékot követően egyetlen egy kaput eltaláló lövés sem produkáltak, ami árulkodó volt a játék képéről. A 29. percben azonban a vörösök megvillantak pontosabban Sadio Mané aki Emre Can-al játszott össze a szenegáli pedig kihagyhatatlan helyzetbe került és élt is a lehetőséggel és kiegyenlített. Sokáig nem örülhettek a döntetlen állásnak a vörösök, ugyanis három perccel később ismét nem állt a Liverpool védelme a helyzet magaslatán és Doucoure ismét vezetéshez jutatta a hazai együttest. A hajrában a vörösök előtt adódott még egy komoly egyenlítési lehetőség, Salah azonban fölé durrantott.

20748177_10155872883367573_7574237512760739305_o

Fordulást követően a vörösök előtt adódott az első gólszerzési lehetőség a 49. percben Salah lövése elkerülte a kapu bal oldalát. Ezt követően a Liverpool teljesen átvette a játék irányításá és az 55. percben büntetőhöz jutottak a vörösök miután Gomes elkaszálta Salahot a tizenhatoson belül. A büntető Firmino higgadtan értékesítette miután honfitársát Gomes-t elküldte a másik irányba és a brazil támadó a kapu bal oldalába helyezett. Két perccel később ismét Firmino villant aki remekül ismerte fel a helyzetet és átemelte a kapujából nagyon rossz ütemben kimozduló Gomes-t, a labdát pedig Salah pofozta a Watford kapujába. Ezzel két perc alatt fordítottak a vörösök az egyiptomi pedig első tétmeccsén gólt szerzett a Liverpool színeiben. A találkozó 64. percében Alberto Moreno eresztett meg egy bombát Gomes kapujára, aki még beletudott kapni a spanyol szélső lövésébe. A szögletből kis híján újabb gólt szerzett a vendég együttes, Matip fejese a felsőlécen csattant. Öt perccel később újabb pontrúgást követően Lovren fejesét fogta bravúrral Gomes. A mérkőzés véghajrájában a hazai együttes előtt adódott komoly  gólszerzési lehetőség. A 95. percben Britos egy szöglet után egyenlített, azonban a játékvezetők óriásit hibáztak a Watford játékosa ugyanis lesen állt mikor a kapuba jutatta a játékszert.

Watford – Liverpool 3-3 (2-1)
Helyszín: Vicarage Road (Watford) Vezette: Taylor
Gólszerzők: Okaka (9.), Doucoure (32.), Britos (90+4.) ill. Mané (29.), Firmino (55., büntetőből), Salah (57.)
Sárga lapok: Mané (37.), Alexander-Arnold (62.), Mignolet (88.)

Watford: Gomes – Holebas, Britos, Kaboul, Janmaat (Kiko 18.) – Chalobah, Doucoure, Cleverley – Pereyra (Richarlison 50.), Okaka (Gray 64.), Amrabat. Vezetőedző: Silva.

Liverpool: Mignolet – Alexander-Arnold (Gomez 90+2.), Matip, Lovren, Moreno – Can, Henderson, Wijnaldum – Mané, Firmino (Origi 81.), Salah (Milner 86.). Vezetőedző: Klopp.

https://www.youtube.com/watch?v=0_zoIJlYu38

Képek: premierleague.com

O.G.