Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a magyaros klubok kikaptak, Dempsey mérföldkőhöz ért, tarolt a Toronto – videóval

Tegnap késő este vette kezdetét a hétvégi MLS forduló, azaz az észak-amerikai profiliga aktuális játékhétvégéje. Pályán volt Nikolics és Sallói is, ám mindkét magyaros klub idegenben maradt alul. A Sporting ellen a címvédő győzött, 50. gólját szerezve a Sounders színeiben Dempsey! A Toronto hazai pályán nem kegyelmezett, míg a DC United meccsét elkezdték, majd elnapolták.

IMG_20170813_113532Clint Dempsey, a címvédő Seattle Sounders játékosa klubja színeiben Sallóiék ellen 50. gólját lőtte meg, mellyel végül győzött is csapata a Kansas ellen! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

MLS, 23. forduló

Jó hír, hogy a hétközben Sallói tizenegyesének is köszönhetően a US Open-kupa fináléjába jutott Sporting Kansas City kezdőcsapatában kapott helyet a magyar tehetség tegnap magyar idő szerint késő este, a címvédő Seattle Sounders otthonában az MLS-ben. A bajnoki azonban nem a vendégek számára marad meg kellemes emlékként. A találkozó már a 36. percben eldőlt, amikor is Jones beadását követően Dempsey, nagyszerű fejese landolt a kansasi kapuban – az amerikai labdarúgó ezzel pedig 50. gólját szerezte csapata színeiben (1-0)! A meccs pozitívuma ugyanakkor magyar részről, hogy Sallói végigjátszotta a meccset!

A címvédő részéről most nagyon megy a szekér, ugyanis a Seattle ezzel már a legutóbbi 6 bajnokiján veretlen maradt, melyekből 5-öt meg is tudott nyerni!

Mostani sikerével a Sounders is beelőzte, a pontszámban ugyanúgy álló Sportingot – a címvédő ezzel már a második helyre kapaszkodott fel nyugaton, míg Sallóiék Dempsey-ék mögött a harmadikok Nyugaton.

Seattle Sounders – Sporting Kansas City • 1-0 (1-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 43.530 néző
Gólszerzők: Dempsey (36.), ill.


Mára virradó hajnalban pályán volt Nikolics csapata is, azaz a Chicago Fire, mely a Columbus Crew otthonában szerepelt. Jól is kezdett a vendég együttes, viszont de Leeuw 13. percben szerzett góljára már a 18.-ban jött a válasz Manneh részéről, majd a meccs hajrájában Meram révén, és Kamara tizenegyesét követően jött a fordítás, és a három pont otthon tartása! A hazaiak helyzet kihasználása elég jó volt, hiszen 4 próbálkozásból a Columbus részéről 3 be is akadt, míg a Chicago 3 kaput találó lehetőségéből csak egy ment be. A vendégek magyar támadója végigjátszotta a mérkőzést, viszont a Fire maradt a harmadik Keleten, míg a Crew ugyanitt már az ötödik helyre kapaszkodltt fel!

Columbus Crew – Chichagp Fire • 3-1 (1-1)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 18.690 néző
Gólszerzők: Manneh (18.), Meram (73.), Kamara (88. – büntetőből), ill. De Leeuw (13.)


A két magyaros klub meccse között pályán volt a kanadai Toronto FC is, mely a 2015-ös bajnok, Portland Timbers csapatát látta vendégül.

Az első félidő gólok nélkül telt el, majd a fordulást követően beindult a Toronto! A hazaiak négyet vágtak, ebből a jó formában lévő Morrow duplával villant. Ezen felül betalált Morrow két gólja között Vazquez, kinek Giovinco adta a gólpasszt, majd a legvégén Delgado is eredményes volt. A vendégek becsületét Valeri mentette meg, aki a 89. percben állította be a 4-1-es végeredményt.

A második félidőben a Toronto 8 próbálkozásából 5 ment kapura, ebből pedig egy kivételével mindegyik gól lett! A kanadai klub ezzel már 6 meccs óta veretlen, és 47 pontot bezsebelve vezeti a Keleti Főcsoportot, míg a Portland nyugaton az ötödik, három pontra az előtte állóktól, így az ottani listavezetőtől is.

Toronto FC – Portland Timbers • 4-1 (0-0)
Helyszín: BMO Field, Toronto – 28.415 néző
Gólszerzők: Morrow (58., 76.), Vazquez (72.), Delgado (87.), ill. Valeri (89.)


Izgalmas meccset játszott egymás ellen a New York Red Bulls és az Orlando City. A vendégek a 18. percben már előnyüket ünnepelhették, amikor Kaká szolgálta ki Rivast, viszont a 30. percben Pereira öngóljával 1-1 lett az állás. A szünet után a hazaiak indultak el a győzelem felé vezető úton: a 60. minutumban Bradley Wright-Phillips, majd a 81. percben Davis is betalált, ezzel pedig kialakult a végeredmény. A legeslegvégén Kaká kapott egy piros lapot, de ez a lényegi dolgokat már nem befolyásolta a meccsen.

New York Red Bulls – Orlando City • 3-1 (1-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison –
Gólszerzők: Pereira (30. – öngól), Bradley Wright-Phillips (60.), Davis (80.), ill. Rivas (18.)
Kiállítás: – , ill. Kaká (90+7.)


A DC United – Real Salt Lake találkozóba csak belekezdtek, viszont hamar kénytelenek voltak a felek abbahagyni a játékot a villámlás és a heves esőzés miatt. A találkozót később folytatják, magyar idő szerint vasárnap éjféltől, azaz máról holnapra virradó hajnalra, a mérkőzésről pedig természetesen beszámolunk!

Nagy Dávid