Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Villa és társai is két vállra fektették a Galaxyt! – videóval

A már említett bajnokikon kívül további mérkőzéseket is játszottak mára virradó hajnalban a tengerentúlon az MLS-ben. A Houston, valamint a Montreal is ugyanolyan arányban simán tudott győzni, míg a Los Angeles Galaxy hazai pályán újból kikapott David Villa csapata ellen, a sikerhez pedig kellett a New York City spanyol ásza is!

FB_IMG_1502619376568David Villa (balra) és csapata a Los Angeles Galaxy ellen folytatta szárnyalását! (forrás: facebook.com/newyorkcityfc)

MLS, 23. forduló

Az utolsó hajnali, már-már kora reggeli találkozóra a kaliforniai Los Angelesben került sor, ahol a pocsék formát mutató Galaxy a David Villa vezényletével szárnyaló New York Cityt fogadta.

Az első félidő nem volt túl acélos – a hazaiak egyszer, míg a New York-i klub egyszer sem talált kaput. A folytatás azért jobb lett, és jöttek már a gólok is. Elsőként Lewis talált be, aki az 54. percben a vendégeknek szerzett előnyt (0-1), majd őt követte a góllövőlista éllovasa, azaz David Villa, aki a 73. minutumban szerzett góljával már kettővel előzte a rangsorban Nikolicsot (0-2). A vége is ez maradt, és hiába uralta a játékot a második félidőben a Los Angeles Galaxy, még csak egy döntetlenre sem futotta a kaliforniai gárdától. A Galaxy már 7 meccs óta nyeretlen a ligában, mely meccsekből 6-szor kapott ki! Nem meglepő így, hogy a Los Angeles csak az utolsó előtti, tehát a 10. Nyugaton, míg Keleten a New York City a 2., két ponttal előzve Nikolicsékat, és öttel lemaradva Giovincoéktól.

Los Angeles Galaxy – New York City • 0-2 (0-0)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 25.667 néző
Gólszerzők: – , ill. Lewis (54.), David Villa (73.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Dallasban a tavalyi alapszakasz győztes volt a Colorado Rapids elleni meccs favoritja, ám Howard kapuját nem tudták bevenni a hazaiak. Azok a hazaiak akiknek 28(!) lövéséből csak 5 ment ugyan kapura, de vendég oldalról 5 kísérletből csak 1, gólt pedig ezen a meccsen nem láthatott a publikum.

FC Dallas – Colorado Rapids • 0-0
Helyszín: Toyota Stadium – 14.522 néző


A másik texasi klub, a Houston Dynamo meccsén viszont nem voltak híján a góloknak. A Houston ellenfele a Wondolowski nevével fémjelzett San José Earthquakes volt. Azonban ma a vendégeknek nem igazán ment, ellenben a Dynamo csapatának. A 21. percben született meg a meccs első gólja, melyet Elis szerzett (1-0), majd találatoktól mentes időszak jött a hajráig. Igaz, ehhez kellett az is, hogy a fordulás után, a 49. percben hazai részről Torres büntetőt hibázzon. Végül Elis a gólja mellé egy asszisztot is adott Sancheznek (2-0), majd a ráadásban – hogy folytatódjon a sor – a második gólszerző is adott egy gólpasszt, a végeredményt pedig ekkor Manotas állította be (3-0)!

A Houston Dynamo hozta a papírformát, sikerével pedig a texasi klub az élen áll jelenleg Nyugaton, de a mögötte lévő két “dobogósnak” is szintén 37 pontja van. A San José Earthquakes együttese sem áll túl rosszul – Wondolowskiék az 5. helyet foglalják el szintén Nyugaton, és csupán 5 pontra vannak a Houstontól.

Houston Dynamo – San José Earthquakes • 3-0 (1-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 16.344 néző
Gólszerzők: Elis (21.), Sanchez (86.), Manotas (90+4.), ill.


A Philadelphia Union a Montreal Impactet fogadta, s a kanadai együttes – akárcsak a Houston – háromgólos sikert aratott. Lényegében a gólok szinte mindegyike a hajrában esett – Dzemaili igaz először még a 69. percben talált be, de végül dupláig jutott, majd büntetőből eredménye Piatti gólpassza a után állította be a végeredményt a társa. A vendégek jobban uralták a meccset, be is zsebelték a három pontot, és közel kerültek a hatodik, már Play-offot erő helyhez, de egyelőre még csak hetedik a Montreal Nyugaton, melytől ugyanott, két helyre, és egy ponttal van lemaradva tőle a Philadelphia.

Philadelphia Union – Montreal Impact • 0-3 (0-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 15.297 néző
Gólszerzők: – , ill. Dzemaili (69., 90+5.), Piatti (90+1. – büntetőből)


A New England Revolution – Vancouver Whitecaps találkozó egyetlen gólja a fordulás után kevéssel esett. Az 53. percben a jó formát mutató Bunbury révén dőlt el végül a meccs. A bajnoki egyébként nagyon kiegyenlített volt a találkozó minden fontos elemét tekintve, leszámítva ugye a gólt, melynek köszönhetően a Revolution otthon tartotta a három pontot. Sikere ellenére a New England csupán utolsó előtti, azaz 10. Keleten, míg a Vancouver a mostani vereségével együtt is egy pontra van a Play-offtól, és a 7. Nyugaton.

New England Revolution – Vancouver Whitecaps • 1-0 (0-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 19.911 néző
Gólszerzők: Bunbury (53.), ill.

Nagy Dávid