Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négyessel kezdett a ManUtd! – VIDEÓ

A Real Madriddal szemben elvesztett Európai Szuperkupa-döntőt követő negatív visszhangok után közel sem voltak egyértelműek az esélyek a Manchester United számára a West Ham elleni bajnoki nyitányon.

manuVSwhu001

A Real Madrid elleni vereség után sok kritika érte José Mourinho együttesét. A portugál menedzser taktikája túlontúl védekező, illetve a sokak szemében szinte megváltóként érkező Romelu Lukaku nem United szintű játékos.

Nos, ma erre a két tézisre alaposan rácáfoltak a „Vörös Ördögök”, ugyanis attraktív, támadásban egészen erőteljes játékot játszottak, a Mourinho-féle csapatokra jellemző jó helyzetkihasználással, miközben meglepően sok teret engedtek a „Kalapácsosok” meddő játékának.
Az első félidőben a lehülyézett Lukaku kezdte meg a gólgyártást, hogy aztán a belga csatár a folytatásban máris kettőre növelje góljai számát az ikonikus vörös mezben. A hajrában már többet is birtokolták a labdát a vendégek, azonban ez kevés volt az üdvösséghez, főleg hogy a hajrában nagyon jól kontráztak a hazaiak. Előbb Pogba, majd Martial vitte be a kegyelemdöfést az ettől teljesen magába zuhanó Slaven Bilic csapatának.

A győzelem után még a pályán nyilatkozva Lukaku elmondta, hogy nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdtek, ugyanis csakis így van esélyük egy erőteljes kezdésre a bajnokságban.

Premier League – 1. forduló
Manchester United – West Ham United 4-0 (1-0)
Helyszín: Old Trafford (Manchester); Vezette: Martin Atkinson
MU: De Gea – Blind, Jones, Bailly, Valencia – Pogba, Matic – Rashford, Mhitarjan, Mata – Lukaku.
WHU: hart – Masuaku, Ogbonna, Reid, Zabaleta – Obiang, Noble – Arnautovic, Fernandes, Ayew – Chicharito.
Gólszerzők: Lukaku (33., 53. perc), Martial (87.), Pogba (90.), ill. –
Sárgalapok: Bailly (43. perc), Valencia (59.), ill. Zabaleta (51.), Ogbonna (66.)

A bajnokság állása:

angoltabella20170813

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=1mTLnrPmtf8

Balogh József