Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Szuperkupa: a Juve vagy a Lazio zsebeli be a trófeát a szezon kezdetén? – előzetes

Az Olasz Szuperkupát 1988 óta általában az élvonalbeli bajnoki szezon kezdete előtt egy héttel rendeznek meg (az utóbbi években ez az időpont eltért). A trófeáért az előző idény bajnoka, valamint kupagyőztese szokott harcba szállni, ám ezúttal a Juve mindkét sorozatban diadalmaskodott. Így hát a torinói gigász ellenfele az Olasz Kupában nagy küzdelemben alulmaradt Lazio lesz. Ezzel tehát itt az alkalom, hogy a fővárosi együttes visszavágjon a Zebráknak. No de vajon melyik klub kezdi meg a 2017/2018-as szezont a trófea elhódításával?

juvelazioAz elmúlt szezon Olasz Kupa-döntője után ismét egymásnak feszül a Juve és a Lazio!

OLASZ SZUPERKUPA 2017
20:45 • Juventus – Lazio (ÉLŐ – Digi Sport 2)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma
Vezeti: Davide Massa

A Juventus úgy fut neki a ma esti Lazio elleni Szuperkupa-meccsnek, hogy a Milannal holtversenyben rekorder, ugyanis 7 alkalommal nyerte már el ezt a serleget. Érdekesség, hogy a megszokottól eltérően, tehát nem egy héttel a bajnoki rajt előtt játszották le a 2016-os Szuperkupa meccset, hanem december 23-án, ráadásul akkor Katarban találkozott egymással a Juve és a Milan. A trófeát akkor a piros-feketék szerezték meg, ugyanis az 1-1-el véget ért rendes játékidő után tizenegyesekkel múltak felül a Zebrákat.

A Lazio már háromszor nyerte el a Szuperkupát Olaszországban. Először 1998-ban, pont a Juventust verve 2-1-re, majd 2000-ben, amikor az Intert verte 4-3-ra, 2009-ben aratta legutóbbi sikerét a fővárosi alakulat. Legutóbb Pekingben nyert a Lazio, akkor is egy góllal legyőzve az Intert, 2-1-re. Ugyanakkor a római alakulat 2015-ben is harcba szállhatott a kupáért, ám akkor a mostani ellenfele, vagyis a Juve állta útját – a torinói együttes két évvel ezelőtt 2-0-ra nyert a shanghaji rangadón.

IMG_20170813_183634A trófea és a meccs hivatalos labdája (forrás: twitter.com/OfficialSSLazio)

Ezúttal a meccs helyszíne egyben a Lazio otthonai is lesz, a Római Olimpiai Stadion, másnéven a Stadio Olimpico. Érdekesség az is, hogy 1988 óta a bevett szokás az volt, hogy a bajnok otthonában rendezik meg a Szuperkupát, de ez eléggé eltért az utóbbi években is, főként hogy nemcsak Olaszországon, de Európán kívül rendezték meg többször ezeket a találkozókat.

A Juventus az elmúlt idényben kis híján mindent megnyert, ám a BL-döntőben útját állta a Real Madrid. A Lazio pedig szép idényt futott a Serie A-ban, valamint ugye az Olasz Kupa fináléjában is izgalmas meccset játszott a Juventusszal.

IMG_20170813_183824Vajon mely csapat lesz a befutó? (forrás: twitter.com/juventusfc)

A Juventus abszolút favoritja a meccsnek, mely a legutóbbi 7 Lazio elleni találkozóját megnyerte, a rómaiak pedig legutóbb 2013-ban tudták megverni a Zebrákat! 2015-ben az Olasz Kupa döntőjében tudott csak döntetlent is elérni a Lazio, de végül a rendes játékidőt követően akkor is kikapott a Juvétól.

Nagy tettet hajthat tehát véget a Lazio, ha ma nyer, mindensetre jó meccsre van kilátás, mely egyben élesben erőfelmérő is a jövő hétvégén kezdődő bajnoki szezonra!

Mi természetesen a ma esti Olasz Szuperkupa találkozóról is beszámolunk!

Egy pár érdekesség

• Higuaín, a Juventus argentín csatára a Lazio ellen játszott 12 meccsén 13-szor volt eredményes karrierje során!

• Chiellini 5-ször vette be eddig a római klub kapuját.

• Minden sorozatot figyelembe véve a Juventus zsinórban már 10 alkalommal győzte le a Laziót!

Nagy Dávid