Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovákia: A DAC pontot csent a Slovan otthonából!

Csúcsrangadó, egy igazi derbi került megrendezésre a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 4. fordulójában, hiszen a Marco Rossi által irányított Dunaszerdahely a Slovan Bratislava otthonába látogatott. Vida Kristopher kezdőként kapott lehetőséget a DAC színeiben, míg Kalmár Zsolt a padról várhatta azt, hogy lehetőséget kapjon…

maxresdefault

A mérkőzés első komolyabb helyzete a Slovan előtt adódott. Az 5. percben Damnjanovic iramodott meg Macej kapuja felé, a lövése azonban végül gyengére sikeredett, így a vendégek portása könnyedén védett. A 6. minutumban a Dunaszerdahely dolgozott ki ziccert, Pacinda átadását követően a berobbant Simon lőhetett kapura közvetlen közelről, balszerencséjére viszont Greif bravúrral hárította a kísérletét. A 24. percben a szerencse a DAC mellé állt, Damnjanovic átadása után De Kamps eresztett meg egy távoli löketet, ami éppen csak elszállt Macej kapuja mellett. A 40. minutumban Cavric szögletére az előre húzódó Bozhikov érkezett, lövése végül a bal oldali léc mellett ment el.

A második félidő elején is a Slovan előtt adódott az első nagyobb helyzet, az 51. percben Mares lőtt kapura éles szögből, a próbálkozását Macej azonban szögletre tudta paskolni. Egy minutummal később pedig már megszerezte a vezetést a Bratislava, méghozzá Mares találatának köszönhetően. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, hiszen a 62. percben Pacinda gyönyörű találatának köszönhetően egyenlített a Dunaszerdahely! A Slovan Bratislva összességében veszélyesebben játszott, mint a Dunaszerdahely, ám Rossi csapata így is értékes egy ponttal tudott távozni Pozsonyból! 

Slovan Bratislava – Dunaszerdahely 1-1 (0-0)
Helyszín:
Stadión Pasienky, Pozsony
Gólszerzők: Mares(52.) ill. Pacinda(62.)
Sárga lapok:
Savicevic(43.) ill. Simon Pambou(57.), Kalmár(67.), Zivkovic(72.), Huk(86.)
Kiállítás:

Slovan Bratislava: Greif – Sekulic, Saláta(Rundic 11.), Bozhikov, Chouchoumis – de Kamps, Savicevic(Droppa 73.) – Cavric(Sefcik 84.), Damnjanovic, Holosko – Mares. Vezetőedző: Ivan Vukomanovic.

Dunaszerdahely: Macej – Zivkovic, Satka, Huk, Davis(Kostrna 46.) – Ljubicic – Pacinda, Luptak, Pambou Loembet, Vida(Kalmár 55.) – Safranko(Cmelik 75.). Vezetőedző: Marco Rossi.