Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Többen is góllal debütáltak új csapatukban a Premier League-ben – VIDEÓ

Véget ért az angol bajnokság, azaz a Premier League első fordulója. A mérkőzésekre nem lehetett panasz, gólgazda és izgalmas meccsekkel szórakoztatták a nézőket a csapatok. Emellett ki kell emelnünk azt is, hogy hét olyan játékos is debütáló gólt szerzett, akik első meccsüket játszották új csapatukban az angol bajnokságban. Az ő találataikat szedtük most itt össze. 

830323690

Forrás: premierleague.com

A Premier League 2017/18-as szezonjának legelső gólját is egy újonc szerezte az Arsenal – Leicester találkozón. Alexandre Lacazette a Lyonból érkezett az Ágyúsokhoz 53 millió euróért, aki már a felkészülések során is betalált. A francia csatárnak mindössze két perc kellett ahhoz, hogy az első gólját megszerezze az angol bajnokságban.

A Liverpool egy nagyon gólgazdag és izgalmas meccset játszott a Watforddal, igaz Klopp csapata nem örülhetett a végén. 2-2-es állásnál az 57. percben az AS Roma csapatától érkező Mohamed Salah szerezte meg ismét vezetést új csapatának, ám végül kiderült nem ez volt a győztes találat. Az egyiptomi szélső 42 millió euróért érkezett a Liverpoolhoz.

A West Brom szolid győzelmet aratott a Bournemouth felett, de ehhez mindenképpen kellett Ahmed Hegazy gólja a 31. percben. Az egyiptomi középhátvéd kölcsönbe érkezett a West Bromhoz a szintén egyiptomi Ahly csapatától. Posztját tekintve nem ő lesz az, aki a gólokat fogja szállítani klubjának, de így debütálni mindenképp pozitív kezdés a Premier League-ben.

Wayne Rooney 13 év után tért vissza nevelőegyesületéhez az Evertonhoz a Manchester United csapatától. Az angol támadó teljesen kiszorult a csapatból a Vörös Ördögöknél Lukaku érkezésével, így Rooney szerződésének lejártával visszatért Liverpoolba. Szombat délután a Stoke-ot fogadták, és egyetlen góllal nyertek, Wayne Rooney találatával.

Az egyik talán legnagyobb meglepetés a Huddersfield volt az első fordulóban, a csapatból pedig kiemelkedett Steve Mounie, aki duplázni tudott az első meccsén az angol bajnokságban. A benini származású csatár 13 millió euró ellenében érkezett az újonc PL csapathoz a francia Montpelliertől. A Crystal Palace ellen az első gólját a 26. percben lőtte, majd a 78. percben megerősítette csapata győzelmét. Az első gól 0:45-től látható.

Csúnya vereségbe futott bele a Chelsea a Burnley ellen, de legújabb szerzeményük, Alvaro Morata így is betalált az első meccsén a Premier League-ben. A spanyol játékos csak csereként állt be az 59. percben, de 10 perccel később már meg is szerezte csapatának a szépítő találatot. A Chelsea második góljában is kivette a részét gólpassz formájában, miután David Luiz elé fejelte a labdát. Morata a Real Madridtól érkezett a Chelsea-hez 65 millió euró ellenében, amivel a valaha volt legdrágább spanyol igazolás lett a futball történetében.

A forduló zárómeccsén a Manchester United a West Ham együttesét fogadta, akiknek négy gólt gurítottak. Ebből kettőt új igazolásuk, Romelu Lukaku szerzett, aki az Evertontól érkezett a nyáron 85 millió euróért. A belga csatár nyitotta meg a gólcsapot a 33. percben, majd a második gólt is ő szerezte az 53. percben.