Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: eseménydús meccs után Liverpool előny – videóval

A Liverpool számára a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim legyőzésén át vezet az út a BL-főtáblára. Az első lépést megtette Jürgen Klopp csapata, mely idegenben szerzett előnyt a visszavágóra egy igen eseménydús mérkőzésen. A játéknap további eredményei ITT!

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 15. 221042

Alexander-Arnold pályafutása első gólját szerezte a Liverpoolban

1. félidő: Hazai mezőnyfölénnyel, egy Mane lövéssel a túloldalon, illetve német részről egy megreklamált tizenhatoson belüli szituációval kezdődött a mérkőzés, a büntető elmaradt. A 12. percben aztán az asszisztens jelzésére Dejan Lovren szabálytalansága révén a játékvezető a büntetőpontra mutatott, Kramaric gondolatát azonban olvasta Mignolet, aki hárította a nem túl jól elvégzett tizenegyest. A túloldalon aztán a 15. minutumban Salah ugrott ki a saját térfeléről, került ziccerbe, ám nyakán a zavaró védővel végül lapos lövése a bal kapufa mellett hagyta el közvetlenül a játékteret. Mezőnybeli gyűrődés, illetve apróbb lehetőségek után a 35. percben a kiugrani igyekvő Mane lerántását Bicakcic vállalta magára. A 24 méterről elvégzendő szabadrúgást a mindössze 18 esztendős védő Alexander-Arnold vállalta magára, a labdát pedig helyezte a bal kapufa mellé egy gyönyörű rúgást követően. A fiatal angol első találata volt ez a pool színeiben (0:1). A félidő előtt egyenlíthetett volna a Hoffenheim, Gnabry találta magát ziccerben, Mignolet azonban kimozdulva jól zárta a szöget és hárított. A kipattanó Wagner elé került, a gólfelelős vissza is küldte azt, lövése viszont csak a kapufa külső élét súrolta. Az első játékrész végszava Lovren fejében volt, a horvát a ráadásban egy szögletet követően fejjel veszélyeztetett.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 15. 223430

2. félidő: Gyorsan rezdült a háló, Gnabry talált a kapuba, ám a gólörömöt megelőzve az asszisztens zászlaja les révén a találat annullálását vonat maga mögött. Csakúgy mint az első, a második felvonásban is többet birtokolta a labdát a Hoffenheim, mindez csak enyhe nyomást eredményezett a vörösök védőharmadában. A 71. percben aztán újra Lovren volt veszélyes fejjel, kísérletét Baumann fogta. Idő közben az is eldőlt, hogy Szalai Ádám ezen a meccsen nem lép pályára, Negelsmann ugyanis 20 perccel a vége előtt harmadik cserelehetőségét is elhasználta. Jürgen Klopp jóé cserélt, a Hendersont váltó Milner ugyanis megduplázta az angolok előnyét. A szélen megfutva Salah irányába ivelte volna a labdát, melybe Nordthveit beleért, a labda pedig a hálóban kötött ki (0:2). A német reményeket végül Uth tartotta életben, a csereként beálló támadó a 88. percben talált Milner hálójába (1:2). Sőt, még slusszpoénja is lehetett volna a meccsnek, ha a felhúzódó Hubner jobban irányítja a labdát fejjel. A végét megnyomta a Hoffenheim, mely végül hazai pályán vereséget szenvedett, így az Anfielden kellene bravúrt bemutatniuk a BL-csoportkörhöz.

Hoffenheim – Liverpool 1:2 (0:1)
Helyszín: Wirsol Rhein-Neckar Arena; Vezette: B. Kuipers (holland)
Gólszerzők: Utk (88.) ill. Alexander-Arnold (35.), Nordtveit (74.-öngól)
Sárga: Bicakcic (34.), Hubner (76.) ill. Can (51.), Alexander-Arnold (55.)
Kiállítás: – ill. –

Hoffenheim: Baumann – Bicakcic (Nordtveit 52.), Vogt, Hubner – Kaderabek, Rupp (Amiri 53.), Demirbay, Zuber – Kramaric, Gnabry (Uth 70.), Wagner. Vezetőedző: J. Negelsmann

Liverpool: Mignolet – Moreno, Lovren, Matip, Alexander-Arnold – Wijnaldum, Henderson (Milner 63.), Can – Mane (Grujic 89.), Salah, Firmino (Solanke 84.). Vezetőedző: J. Klopp

Íme a mérkőzés összefoglalója