Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Rutinos kapussal erősített a Vidi ellenfele

Egy évre kölcsön vette a Nottingham Forresttől Vladimir Stojkovicsot a Partizan Beograd, miután elégedetlenek voltak kapusaik teljesítményével.

sztojkovics629

Az előző idényben lerohanták a mezőnyt, az idei évadban viszont gyengélkedik a belgrádi Partizan, amit mutat, hogy Miroslav Djukic a kapusposzton sincs igazán kibékülve játékosaival. Emiatt kedd kora este megegyezett a korábbi Sporting CP cerberussal, Vladimir Stojkoviccsal, aki nem először ölti magára a klub szerelését. 2010. július 1. és 2011. június 30. között kölcsönben szerepelt a belgrádiaknál a portugáloktól, majd 2011. július 1-én végleg megszerezte a szerb együttes. Igen ám, de aztán három évvel később, 2014 telén a görög Ergotelishez igazolt, majd innen a Maccabi Haifához vezetett az útja, mígnem tavaly augusztusban az akkor még az angol második vonalban vitézkedő Nottingham Forresthez került. Az első idényében húsz találkozót játszott a Championshipben, mígnem nyáron kiszorult a kezdőből, így inkább hazatért.

A csapatok szerda estig adhatják le a keretet, az viszont biztos, hogy Stojkovic lemarad a Videoton elleni párharcról, lévén Djukic már kihirdette a magyar együttes elleni keretet.

„Örülök, hogy visszatérhettem a családomhoz, nem is volt más lehetőség számomra. A szurkolók és a klub vágya annyira imponált, hogy úgy döntöttem, elfogadom az ajánlatot és jövök oda, ahol eddig a legnagyobb sikereket értem el.” – nyilatkozta a kapus, aki 2010 és 2013 között három bajnoki címet, és egy kupát nyert a szerbekkel, ahol 2012-13-ban a liga legjobb kapusa lett.

A Partizan a bajnokságban öt forduló után mindössze a negyedik pozíciót foglalja el, ám igen kiegyenlített az élboly, merthogy a listavezető Crvena zvezda csak két ponttal gyűjtött többet, mint riválisa. (4-0-1, 11-5 a Partizan mérlege). A Videoton idehaza hasonlóan öt körön van túl, s második helyen áll a Honvéd mögött (3-2-0, 9-4).

Gavalovits Sándor