Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatalmas építészeti baki, röhögnek a román stadionon

Nem mindenhol megy olyan “jól és lendületesen” a stadionépítés, mint hazánkban, avagy Romániában komoly építészeti probléma miatt csúszik egy 55 millió eurós (16 milliárd forintos) beruházás. Mire ezt a mondatot leírtam eszembe jutott, hogy a Videoton új stadionjának építése is éppen áll, akadozik. Maradjunk azonban a Craiovában épőlő arénánál. 

02_craiova-stadion

A látványterven szép egybefüggő kupola látható, ellenben a kivitelezés nem pont így sikerült

Korábban úgy volt, hogy már 2016-ban birtokba veheti új, modern 30 ezer ember befogadására alkalmas fedett stadionját a román élvonalban szereplő CS Universitatea Craiova, mely továbbra is régi és igen rozoga otthonában fogadja a vendégeket akkor, amikor már a 2017/18-as szezonrajtról beszélünk. Egy építészeti “bravúr” miatt ugyanis jelentős csúszás következett be.

A tetőszerkezet összehozásakor szembesültek a mérnökök, hogy a két irányból összehozandó monumentális fémszerkezet között igen jelentős különbség van. Mindez újratervezéssel járt, melynek tükrében 2018-ra datálódott az átadás dátuma. Építési tervezet módosítása, átszabása, elfogadtatása, és persze a kivitelezés…

Íme az építészeti probléma igen jól látható jellege…