Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét drasztikus büntetés az Újpestnek

Ahogyan az várható volt, a belga tulajdonos elleni demonstráció folytatódott Újpesten, ahol a drukkerek ezúttal is alaposan megnyirbálták Duchatelet zsebét, még ha közvetve is.

AT_L9109629

Szurkolás csak a stadionon kívül: az MLSZ ismét drákói szigorral büntetett. – fotó: nso.hu

A címerügy kirobbanása óta igen feszült Roderick Duchatelet és a szurkolók közötti viszony, ami újabb drákói döntést csalt elő az MLSZ Fegyelmi Bizottságából. Pénzbüntetés mellett ismét egy zárt kapus találkozóval bűnhödnek a IV. kerületiek. „A fegyelmi bizottság a Honvéd–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a találkozó játékvezetőjének szidalmazása), továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”), valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 1 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnokira.”

Összesen már 2 millió 700 ezer forinttal kopasztották meg a belga tulajt, miközben következik a második zárt kapus összecsapás a hétvégén.

De nem járt jobban a Diósgyőr sem, amely az MLSZ-t szidó drukkereinek köszönhetően 15 ezer forintot kénytelen utalni a szövetségnek. A Vasas soron következő hazai meccsére saját költségen szövetségi ellenőrt kell fogadjon, valamint viselnie kell az eljárás fedezetét is.

Az NB I-ben nem, a második vonalban ellenben ismét volt három kiállítás, minek következtében Katona Máté (MTK Budapest), Sifter Tamás (SVSE-Sopron), valamint Szőcs Ladislav (Gyirmót FC Győr) 1-1 soron következő bajnokit kénytelen kihagyni. A Vasashoz hasonló büntetést kapott a Békéscsaba az MTK Budapest elleni rangadón, azaz egy szövetségi ellenőr fogadására, valamint az eljárás költségeinek viselésére kötelezte a grémium a viharsarkiakat.

Az NB I-ben eddig kirótt bírságok:
Újpest: 2 millió 700 ezer forint
Diósgyőr: 350 ezer forint
Debrecen: 200 ezer forint
Ferencváros: 150 ezer forint
Honvéd: 200 ezer forint

Gavalovits Sándor