Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi és Ronaldo uralmának vége?

Ronaldo és Messi uralmának hamarosan vége szakadhat, ha a Bayern München futballistája rendesen odateszi magát a szezon folyamán, és a kapusok rémálmává válik. Futószalagon szállítva a gólokat, és kiváló formában futballozva ő válhat az aranylabda várományosává.

robert-lewandowski-bayern_3418836

A lengyel kapitány 4 évet húzott le Dortmundban, és játékával belopta magát a szurkolók szívébe. 2014-ben jött a váltás, és sokak meglepetésére a rivális Bayern Münchent választotta Lewandowski a sárga-feketékkel szemben.

A statisztikák magukért beszélnek. A 2011/12-es versenykiírásban, még a Dortmund kötelékében 22 gólt termelt, amivel a 3. helyet csípte meg a góllövőlistán. Egy évvel később egy pozíciót előre lépve, és 24 gólt lőve lett második, egy góllal lemaradva a leverkuseni Kiessling mögött. A 2013/14-es szezonban a kevesebb is elég volt a győzelemhez, 20 találattal végzett a góllövőlista élén. A tendencia ezt követően is folytatódott, hogy Lewandowski a Münchenbe igazolt. A gólokkal nem tudott leállni továbbra sem.

A bajoroknak idén is megvan minden esélyük arra, hogy dominálják a Bundesligát. A hazai bajnokság mellett a nemzetközi porodon is bizonyíthat a csapat. Az elmúlt BL-szezonban a negyeddöntőig menetelt a klub. A végállomást jelentette a bajorok számára a Királyi Gárda. A 4:2-re megnyert visszavágón Ronaldo mesterhármast szerzett. Ha Lewandowski a legrangosabb európai kupasorozatban fel tudja venni a portugál klasszissal és Messivel a versenyt, és a bajorokkal képes lenne megnyerni a sorozatot, akkor ez jótékonyan járulna ahhoz, hogy ő nyerhesse el az aranylabdát.

kép: espn

Nagy Gábor