Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG négyszeres bajnok középpályását szerezte meg a Juve!

A francia élvonalbeli, s egyben fővárosi PSG-ből erősít a Juventus, ráadásul egy igencsak tapasztalt játékossal. Az 58-szoros francia válogatott középpályás 4-szer már bajnok lett eddigi csapatával, most pedig Matuidi karrierje Torinóban folytatódik!

1662758-35253700-2560-1440Matuidi tekintete Párizs felől Torinóba irányul (forrás: eurosport.com)

Hétvégén rajtol az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 2017/2018-as évada, a címvédő Juventus pedig most egy nagy igazolást hajt végre. A torinói klub képviselői Monacóban egyeztek meg a Paris Saint-Germain francia középpályásának átigazolásáról, vagyis arról, hogy Blaise Matuidi pályafutását a Zebráknál folytatja. A francia középpályás 6 évet töltött a PSG-nél, melynek színeiben 4-szer nyert bajnoki címet, ráadásul Matuidi emellett 58-szor válogatott meccset is a háta mögött tudhat.

Matuidi leigazolását holnap, azaz csütörtökön jelentheti be hivatalosan a Juventus, amikor az is kiderül, mennyi időre ír alá a torinóiknál az új szerzemény. A 30 esztendős, angolai származású labdarúgó kontraktusa ugyan 2018 nyaráig szól a PSG-nél, a Juve viszont 20 millió eurót fizet érte, s ez az ár bónuszok formájában még növekedhet is.

Felnőtt pályafutását Matuidi a Troyes csapatában kezdte meg még 2004-ben, majd három esztendővel ezután csatlakozott a Saint-Etiénne gárdájához, amit 2011-ben hagyott el a PSG kedvéért. A francia középpályás a mostani transzferrel tehát először játszhat klubszinten Franciaországon kívül.

A párizsi klub tagjaként 295 alkalommal ölthette magára a csapat mezét, s 33 gólja mellett 30 gólpasszt is kiosztott, de ezeken a mutatókon kívül is a legsikeresebb időszakát a PSG-nél töltötte Matuidi, akit kétszer az év csapatába is beválasztottak hazájában.

Nagy Dávid