Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal védőjét vinné a Marseille! – sajtóhír

A L’Equpie információi szerint a Rudi Garcia által irányított Olympique de Marseille szeretné leigazolni az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal kegyvesztett szélső hátvédjét, Mathieu Debuchy-t. 

557896_557896_debuchy

Mathieu Debuchy 2014 nyarán, a Newcastle Unitedtól igazolt át az Arsenalhoz. A rutinos francia válogatott szélső hátvéd jó teljesítményt nyújtott az előbb említett esztendőben megrendezett világbajnokságon, így egyáltalán nem volt csoda, hogy a londoni klub lecsapott rá. Debuchy számára minden remekül kezdődött az Arsenalnál, alapembernek számított, aztán jöttek a komolyabb sérülések. Hector Bellerin maximálisan kihasználta az ő kiesését, s felépülése után nem tudta magát visszaverekedni a kezdőbe. Debuchy a 2015/2016-os második felében a Bordeaux-t erősíthette kölcsönbe, ám ott is megsérült, ezért csupán 9 bajnoki jutott szóhoz. 

Debuchy már 32 esztendős, így minden bizonnyal az Olympique de Marseille lenne számára az egyetlen esély, hogy bebizonyítsa, milyen tudással is rendelkezik. Karrierjének legszebb éveit egyébként a Lille-ben töltötte, ahol nyert bajnoki címet és Francia Kupát is. 

Németh Boldizsár