Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kink csapatot talált

A nyári átigazolási időszak kezdetén hagyta el a Mezőkövesd csapatát az észt Tarno Kink, s eddig bizonytalan volt a helyzet, hogy hol folytatja pályafutását. Mostanra eldőlt, hogy visszatér korábbi klubjához a Levadia Tallinnhoz, ahol többször is megfordult már pályafutása során. A mai napon elhagyta a Mezőkövesdet a szlovák Peter Sulek is, ő Lengyelországba szerződött.

kink mezokovesdKink hazatért (mezokovesd-zsory.hu)

Tovább folytatódik a mezőkövesdi keretátalakítás. Kink már a nyár elején elhagyta a Mezőkövesdet, ahol 25 NB I-es meccsen 3 gólig jutott az előző szezonban, valljuk meg ennél többet vártak tőle. Az észt támadó korábban már kétszer is megfordult a magyar élvonalban, először 2009 tavasza és 2010 tavasza között, másfél év alatt 40 meccsen 15 gólig jutott, s így nem csoda, hogy az angol Midlesbrough megvásárolta a játékjogát. 2013 tavaszán visszatért,s ekkor egy évig volt a Győr játékosa 18 meccsen 2 gólt szerzett, mellyel már kevésbé voltak megelégedve. Ekkor már nem Pintér Attila volt a klub edzője, s télen el is engedték, 2014 tavaszán Kaposváron 12/4-es mutatóval zárt, de a zöld-fehérek kiestek az élvonalból. Ekkor állítólag a Ferencváros is kereste, de ő elhagyta Magyarországot. 2016 nyarán Pintér Attila hívására tért vissza Magyarországra, akkori klubjához a Mezőkövesdhez. Az NB I-ben összesen 95/24-es mutatóval zárt az 1985-ben született csatár, aki várhatóan többször már nem tér vissza.

279424_peter_sulekSulek fél év alatt két NB I-es meccsen játszott (mezokovesd-zsory.hu)

Peter Sulek a cseh Jihlava csapatától érkezett télen a matyóföldi csapathoz. A középpályás az elmúlt szezonban bajnoki meccsen kétszer, kupatalálkozón egyszer játszott, az idei pontvadászatban nem kapott szerepet Radványi Miklós csapatában. A mai napon eldőlt, Sulek Lengyelországban folytatja pályafutását, a GKS Katowice szerződtette.

Endrődi Dávid