Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Storck “légiósai”

Ahogyan várható volt többen áldozatul estek az andorrai vereségnek, így ezúttal nem küldött meghívót a kapitány Lang Ádámnak, Nagy Dominiknek és Gyurcsó Ádámnak sem. Egyelőre szokásához híven csak a külföldön szereplő játékosokat nevezte meg a kapitány, így a 23-25 fős keretből 12 hely kelt el a Portugália és Lettország elleni meccsre.

Kép: Origo

Kép: Origo

A nyáron Amerikába szerződő Németh Krisztián sem került be a keretbe, igaz a csatár idén tétmeccset még nem játszott. A kapitány elmondta, hogy igyekezett minél több Eb-n szereplő focistát haza csábítani, de nem lehetett köztük a válogatottságot ezúttal lemondó Nikolics Nemanja sem. A franciaországi tornán szerephez jutó játékosok közül így nem lesz itt Lang Ádám, Németh Krisztián és Nikolics sem. Az andorrai kudarcot kihagyó Guzmics Richárd, Korhut Mihály, Szalai Ádám is visszatérhet.

Minél több játékost szerettem volna meghívni a tavalyi Eb-csapatból. Nagyon örülök, hogy a meghívottak majdnem mindegyike rendszeresen játszik klubjában, és mivel igen gyakran beszélek velük, tudom, hogy nagyon komolyan, profi módon készülnek a következő két, nagyon fontos válogatott mérkőzésre. Ezt egyébként el is várom tőlük, hiszen ez létfontosságú tényező a Lettország és Portugália elleni sikerességünk szempontjából, hiszen nagyon kevés időnk lesz a közös felkészülésre e két mérkőzés előtt”- nyilatkozta a kapitány az mlsz.hu-nak.

A keret külföldön játszó tagjai:
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Kleinheisler László (FK Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok)
Támadó: Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

Endrődi Dávid