Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy helyett kettő

Újabb hír érkezett az Újpesttel kapcsolatosan, ami a szankciókat illeti. Az MLSZ nemcsak a DVTK, de a következő hazai bajnokiját is zárt kapussá nyilvánította.

szusza-ferenc-stadion-1024x576

Tovább tart a címerügy miatt tiltakozó szurkolók viselkedése okán az MLSZ Fegyelmi Bizottságának munkája. Csütörtök kora délután kiderült, nemcsak a szombati Diósgyőr, hanem az azt követő Puskás Akadémia elleni hazai meccsét is zárt kapuk mögött kell lejátszania a lila-fehéreknek. „A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága csütörtök délelőtt megküldte klubunknak végleges határozatát a zárt kapus hazai mérkőzéseinkkel kapcsolatosan. A többes szám indokolt, hiszen a döntés nemcsak a soron következő, DVTK elleni hazai mérkőzésünket érinti, hanem a szeptember elején esedékes, Puskás Akadémiával szembeni összecsapásunkat is.

Mint írják,

a Budapest Honvéd elleni mérkőzésünk után kiszabott vétséget a Paksi FC–Újpest FC mérkőzésünk után, 2017. július 18. napján jogerős FEB határozatban kiszabott felfüggesztett NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő rendezés hatálya alatt kaptuk, így klubunknak egymás után két zárt kapus büntetést kell végrehajtania.

Ennek értelmében a Szusza Ferenc Stadion bejáratai a jövőben az Újpest FC–DVTK (2017. augusztus 19.) és az Újpest FC–Puskás Akadémia (2017. szeptember 9.) elleni bajnoki mérkőzés alkalmával maradnak zárva szurkolóink előtt.” – szól az újpestiek közleménye.

Ezzel már a harmadik nézők nélküli összecsapásra készülhetnek a fővárosiak. Legutóbb a Vasas ellen megnyert találkozóra nem mehettek be a drukkerek.

S aligha ez az utolsó ilyen büntetés, amíg tart a szurkolók tiltakozása a belga tulajdonos ellen a címercsere és a tradíciók felrúgása miatt.

Gavalovits Sándor