Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Belgrádban ikszelt a Vidi, mely bizakodva várhatja a hazai visszavágót

A Videoton az Európa-liga selejtezőjének utolsó szakaszában látogatott a Partizan otthonába, s a párharc első felvonásán döntetlent ért el a magyar együttes, amely bizakodóan várhatja a jövő heti visszavágót.

93343Nagy volt a küzdelem Belgrádban, de a döntés jövő hétre marad (forrás: vidi.hu)

A Partizan otthonában Belgrádban zárt kapus mérkőzéssel vette kezdetét a Videoton vendégszereplése az Európa-liga Play-off körének első felvonásán.

A találkozót veszélyesen kezdte a hazai klub, ám a Vidi játékosok lábai nem remegtek meg. A 13. percben viszont ismét a Partizan veszélyeztetett, akárcsak a meccs legelején, utóbb viszont Durdevic távoli lövése mellé ment, Kovácsik így is biztosított. A 31. minutumban Stopira messziről ellőtt labdája sem talált kaput, majd 4 perccel később Vulicevic löketét követte Kovácsik nagy védése a túloldalon! A félidő hajrájában még Géresi igyekezett vezetést szerezni a vendégeknek, de nem járt sikerrel, gól nélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A folytatásban az első komolyabb helyzet az 58. percben alakult ki, amikor is Juhász a szögletet követően kevéssel fejelt a Partizan kapuja mellé. A 65. minutumban a hazai tizenhatoson belül landolt Géresi, a bíró viszont nem adott tizenegyest. A 70. percben úgy tűnt, előnybe kerül a szerb fővárosi klub, viszont Durdevic fejesgólját a játékos szabálytalansága miatt nem adta meg a játékvezető. A lefújásig  nem módosult az eredmény, a három perces ráadásban sem esett gól, igaz Pátkai óriási helyzete maradt ki, így 0-0-s döntetlennel zárult az összecsapás, melyen nem játszott alárendelt szerepet a Vidi, az a Vidi, amely egy hét múlva idehaza harcolhatja ki jó eséllyel az Európa-liga főtáblájára jutást!

Európa-liga, selejtező • Play-off, 1. mérkőzés
Partizan – Videoton • 0-0
Helyszín: Stadion FK Partizan, Belgrád. Vezette: John Beaton (skót)
Gólszerzők:
Sárga lapok: Miletic (4.), Radin (20.), ill. Pátkai (25.), Henty (46.), Fiola (52.), Szolnoki (56.)
Kiállítás:

Partizan: Stojkovic – Vulicevic, Nemanja R. Miletic, Ostojic, Nemanja G. Miletic – Jankovic (Djurickovic, 78.), Jevtovic, Radin, Soumah (Ilic, 66.) – Djurdjevic (Jovanovic 80.),  Tawamba. Vezetőedző: Miroslav Djukic

Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Juhász, Fiola, Stopira – Nego, Pátkai, Hadzic (Géresi, 32.) Henty (Haric, 77.) – Lazovic, Scsepovics (Szabó, 43.). Vezetőedző: Marko Nikolics

Nagy Dávid