Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Szétbontott forduló következik – előzetes

Hétközi összecsapásokkal kezdődik a hatodik forduló, melynek legnagyobb kérdése, képes-e kilábalni a gödörből a Fradi, illetve tartani tudja-e a Honvéd az első helyét.

mezokovesd-honved

Davide Lanzafame újra főszereplő lehet a kispestieknél. – fotó: nso.hu

Miután a Videoton nemzetközi mérkőzése miatt csak szeptember elején tudja le soros bajnokiját, így csonka fordulót rendeznek a hatodik körben. Rögtön a nyitányon a Ferencvárosé lesz a főszerep, hacsak a Haladás meglepetést nem okoz a zöld-fehér csatában. A bajnokság elején járunk, az azonban biztos, hogy ha máskor nem, de most elkaphatja Mészöly Géza legénysége a hullámvölgyben lévő Ferencvárost. Mert bár veretlenül fogadja a vasiakat Thomas Doll csapata, a négy döntetlenje jelzi, nem éppen sikerkorszakát éli a fővárosi alakulat. A szombathelyiek egyetlen ponttal vannak lemaradva a IX. kerületiektől, s esetleges győzelmükkel könnyen dobóra léphetnek – szombatig legalábbis. Ugyanakkor az egymás elleni mérleg a hazaiak mellett szól, legutóbbi öt meccsükből négyet is a fővárosiak nyertek. Most azonban mindenképpen csak a három ponttal lenne elégedett a német tréner, aki az utóbbi időben egyre inkább a kritikák kereszttüzébe kerül, és bár a vezetőség részéről nincs bizalomvesztés, a szurkolók kevésbé bocsátják meg a botlásokat. Legutóbb a Paks ellen már felhangzott az „Auf Wiedersehen!” rigmus, ami jelzi, elfogyott a drukkerek türelme Dollal szemben. Egy vereséggel alighanem a vezetőség is átértékeli az eddigi szereplést, és Doll munkáját. A Haladás ezzel szemben csendben teszi a dolgát, és a Balmazújváros elleni győzelem is erősítheti az önbizalmukat.

augusztus 17., csütörtök

Ferencváros – Haladás – stream: m4sport.hu
Groupama Aréna, 18.00, vezeti: Karakó Ferenc

Labdarúgó NB I - DVSC-TEVA – Vasas

Bár már sem Holman Dávid (középen), sem Czvitkovics Péter, sem Korcsmár Zsolt sem lép pályára, így is nagy harc lesz a Nagyaerdei stadionban. – fotó: rangado.hu

A kiesés elől menekülő Debrecen a Vasast fogadja, a cívisvárosiak a szezon eddigi részében sem brillíroznak a bajnokságban. Sőt jelenlegi ellenfelükkel szemben sem éppen rózsás a mérleg, elég, ha azt nézzük, hogy utóbbi öt egymás elleni összecsapásukon 2-1-2 a statisztika. Ráadásul, ha hozzátesszük, hogy a Loki mindössze két gólt szerzett, mondhatjuk, hogy támadásban nem a védelmek réme a Debrecen. Az angyalföldiek ellenben a védekezésben erősek, így nem valószínű, hogy sok gólt láthatunk péntek este. Herczeg András ki is fakadt a minap. S emellé még társul a bizonytalanság a hátteret illetően is, merthogy a hírek szerint Szima Gábor lemond a Loki éléről, helyére pedig egy görög befektető érkezhet, persze ez sem biztos még. Egyszóval az utóbbi évtized legrosszabb debreceni szereplésére van kilátás, pláne, ha a Vasastól is kikapnak Tőzsér Dánielék.

augusztus 18., péntek
DVSC – Vasas – tv.: M4 Sport
Nagyerdei stadion, 18.00, vezeti: Iványi Zoltán

304098_balmazujvaros_puskas_akademia

“Kéz a kézben jutottak fel a felek”, ám a Balmaz mégis jobban kezdte a élvonalbeli szereplését. – fotó: rangado.hu

Három összecsapás marad szombatra, melyek közül kiemelkedik az újoncok randevúja. Bár a Puskás Akadémia bajnokként jutott fel az első osztályba, mégis a Balmazújváros áll előkelőbb helyen. Pintér Attila együttese sereghajtóként szerénykedik, pedig a nyáron alaposan átalakult a felcsúti keret, mert több élvonalbeli rutinnal felvértezett labdarúgó érkezett, mégsem sikerült eddig maradandót alkotni. A szakember az elmúlt öt fordulóban is rendre a játékvezetőkről beszélt, holott a teljesítmény az, ami szót érdemelne. Azért nem mindennap esik meg, hogy egy csapat anyagi lehetőségei ellenére gyatrán szerepel. A Balmaz ellenben csendben, szerényen készül, s ennek eredménye is van, lásd a Diósgyőr elleni kiütéses győzelmet. És bár a hajdúságiak sem a tabella első felében állnak, mégiscsak gyűjtöttek már öt pontot, többek között bravúrdöntetlent elérve a Videoton és a Honvéd ellen. A legnagyobb erőssége a narancs-feketéknek a csapategységben rejlik, lévén a feljutást kiharcolók többsége maradt a klubnál, ráadásul ésszerűen gazdálkodik az anyagi lehetőségein belül a klub. Alighanem nagyot ugorhat előre a gyógyfürdőjéről híres város együttese, ha legyőzi riválisát. Ez persze függ a forduló többi eredményétől is.

augusztus 19., szombat
Puskás Akadémia – Balmazújváros – stream: m4sport.hu
Pancho Aréna, 18.00, vezeti: Solymosi Péter

ute

Ezúttal nem lesz ilyen tüzes hangulat a Szusza stadionban. – fotó: Hungarian Ultras blog

Szintén nagy érdeklődésre tarthatna számot a Diósgyőr újpesti vendégjátéka, ám a lila-fehér drukkerek kispesti viselkedése miatt újabb zártkapus büntetést kapott a klub. Emiatt szezonbeli második nézők nélküli meccsét kénytelen játszani a IV. kerületi alakulat, hogy ez mennyire lesz hatással a teljesítményre, kérdés, de a Vasas ellen megmutatták a házigazdák, nem töri össze őket, hogy nem élvezhetik szurkolóik bíztatását. Ráadásul erősítésre is futotta a héten, hiszen előbb Anton Salétros, majd a macedón Remzifaik Selmani személyében újabb balkáni futballista érkezett. Jelenleg Enis Bardhi távozásával nem csökkent a macedónok száma, lévén Viktor Angelov még a klub alkalmazásában áll, de a hírek szerint nem sokáig. Ami a miskolciakat illeti, Bódog Tamás továbbra sem számít a második csapatban szereplő Bacsa Patrikra, akit minap éles kritikával illetett. Emellett az is témát szolgáltatott a héten, hogy jelentős a miskolci klub pénzügyi hiánya, amit szerdán cáfolt az egyesület. Az viszont a DVTK malmára hajthatja a vizet, hogy az elmúlt öt egymás elleni összecsapásából a legutóbbi három alkalommal kétszer nyertek, egyszer döntetlent játszottak a felek. Ráadásul a góltermésre sem lehetett panasz, merthogy összesen tizenöt gólt szereztek a csapatok (3-1 és 2-1 Miskolcon, 4-4 a Szusza stadionban).

augusztus 19., szombat
Újpest – Diósgyőr – tv.: M4 Sport
Szusza stadion, 20.30, vezeti: Vad II. István

IMG_4464-460x320

A forduló nyertese a Honvéd lehet, amely a legutóbbi három meccsén nyeretlen Mezőkövesdhez látogat. Az egymás elleni mérleg a fővárosiaknak kedvez, lévén az előző bajnokságban egy kövesdi siker mellett kétszer is magabiztosan nyert a későbbi bajnok. Előbb szerény 1-0-s kispesti siker született, majd Mezőkövesden 5-1-re nyert az akkor még Marco Rossi által irányított piros-fekete társaság. Kulcskérdés lesz a hazaiak szempontjából, miként sikerül hatástalanítani Davide Lanzafamét. Az olasz légiós az első öt fordulóban egyaránt eredményes volt, míg a Bajnokok Ligája selejtezőjének mindkét meccsen betalált, így hét tétmeccs, hét gól a mérlege, ami imponáló. Természetesen Eppel Mártonra is figyelnie kell a matyóföldieknek, aki az idei szezonban három gólt szerzett eddig (Diósgyőr, Balmazújváros és a Puskás Akadémia ellenében is eredményes volt). Szóval van mitől tartania a Mezőkövesdnek, amely azonban nem adja könnyen magát. Győzelme esetén pedig tovább növelheti előnyét az élen a kispesti brigád.

augusztus 19., szombat
Mezőkövesd – Honvéd – stream: m4sport.hu
Mezőkövesd, 18.00, vezeti: Erdős József

A bajnokság állása:

nb1tab

Gavalovits Sándor