Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: rangadókkal rajtol a szezon! – előzetes

Legutóbb 91 nappal ezelőtt, még május 20-án láthattak utoljára élvonalbeli bajnoki mérkőzést a német klubfutball szerelmesei. A böjtnek ezennel vége, péntek este ugyanis a bajnok Bayern München hazai pályán nyitja meg a Bundesliga 2017/18-as szezonját. Az 1. fordulót rangadók sora nyitja, illetve honfitársainkért is szoríthatunk majd. 

bundesliga3wallpaper

Bundesliga – 1. forduló

Péntek
aug. 18. 20:30 Bayern München – Leverkusen (Eurosport 2)

A Bayern München címvédőként zsinórban hatodik bajnoki címét szerezheti idén, amennyiben Carlo Ancelotti csapata gyűjti a legtöbb bajnoki pontot. A rajt hazai pályán dukál a regnáló bajnoknak, az ellenfél pedig a tavaly erőn alul teljesítő Leverkusen lesz. Megtörhet-e idén a bőrnadrágos “átka” címmel latolgató cikkünket már olvashatták.

Szombat
aug. 19. 15:30 Hoffenheim – Werder Bremen
aug. 19. 15:30 Hertha BSC – VfB Stuttgart
aug. 19. 15:30 Hamburger SV – Augsburg
aug. 19. 15:30 Mainz – Hannover 96
aug. 19. 15:30 Wolfsburg – Borussia Dortmund (Eurosport 2)
aug. 19. 18:30 Schalke 04 – RB Leipzig (Eurosport 2)

Szalai Ádám csapata a Hoffenheim, illetve Dárdai Pál együttese a Hertha BSC is hazai környezetben kezd, utóbbi az élvonalba visszajutó, 2007-ben még bajnoki címet ünneplő Stuttgart ellen. Az utóbbi években alsóházi, sőt már-már osztályozós bérletet váltó Hamburg szintén hazai pályán engesztelheti ki szurkolóit a múltheti kupakudarcért. (eredmények bővebben ITT!) A legnagyobb esélye a trónfosztásra talán a Borussia Dortmundnak van, mely rögvest egy nehéz meccsel kezd a Wolfsburg otthonában. A szombati játéknap gelsenkirdhenben zárul, az Schalke 04 ellenfele a BL-főtáblás bemutatkozás előtt álló RB Leipzig lesz. A liga tavalyi meglepetéscsapata remélhetőleg a gólvonalon Gulácsi Péterrel kezd.

Vasárnap
aug. 20. 15:30 Freiburg – Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)
aug. 20. 18:00 Mönchengladbach – 1. FC Köln (Eurosport 2)

Vasárnapra a szokásoknak megfelelően két meccs marad, s mindkettőt adja az Eurosport 2, avagy a forduló zárómeccsén mutatkozik be a tavaly az alsóházat “megnyerő”, teljesítményével csalódást okozó Mönchengladbach. Az élvonalba visszajutó Freiburg hazai pályán kezd.

A szezon első tétmeccse a szuperkupa volt, a Bayern München és a Borussia Dortmund összecsapásáról részletesen ITT! 

Az idei szezontól minden egyes forduló után eredményekkel, körképpel jövünk a másodosztály történéseit és aktuális állását illetően. A Bndesliga 2-ben már a 3. forduló következik. A rajt részletei, az eddigi történések ITT!