Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kiütéses Milan-siker, Everton előny, bajban az Ajax

Az Európa-liga főtáblájára jutás a tét, ugyanis a sorozat utolsó selejtezőkörében kezdték meg elmúlt este a csapatok a szereplést. A Milan átgázolt ellenfelén, az Everton is nyugodt lehet a visszavágót illetően, míg az Ajaxnál izgulhatnak, de még az elmúlt szezon döntősének van bőven esélye a továbbjutásra. Nagy Dominikék hazai pályán nem tudtak nyerni, Kádárék idegenben ikszeltek, míg a Marseille is döntetlent játszott.

News-Milan-Shkendija-17.08A Milan két duplázója nagyban hozzájárult a klub kiütéses sikeréhez (forrás: acmilan.com)

Az AC Milan már lényegében ott van az El-főtábláján, csak a formalitás van hátra, ugyanis az olasz együttes ellenfelén 6-0-val átgázolva hozta a papírformát! A macedón Skhendija így nem tudta az azonos országbeli klub, a Vardar példáját követni. A Milan részéről Silva és Montolivo is duplázott!

AC Milan – Skhendija • 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Silva (13., 28.), Montolivo (25., 85.), Borini (67.), Antonelli (69.), ill.

A Milannal egyetemben az Everton is győzött, és nagy eséllyel bejut a főtáblára, de a liverpooli gárda nem tudta úgy megszórni ellenfelét, mint az olasz klub. Az Everton második góljánál a nagy visszatérő Rooney szolgálta ki társát. A Hajduk Split volt a PL-klub elleni vereség elszenvedője, amelynek nem sok esélye maradt a továbbjutásra.

Everton – Hajduk Split • 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Keane (30.), Gueye (44.), ill.

A francia Marseille nem tudott győzni idegenben, így oda a papírforma, de gólt lőtt a csapat, annyit mint szlovén ellenfele, s az idegenben szerzett találat miatt a visszavágó esélyese – na meg egyébként is – a kikötővárosi klub.

Domzale – Marseille • 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Vetrih (12.), ill. Sanson (63.)

Az Ajax, azaz az előző El-szezon döntőse hazai pályán, a holland fővárosban nem bírt a norvég Rosenborggal! Az északi klub 1-0-s sikert aratott, mely így igencsak kedvező helyzetből várhatja a visszavágót, persze a holland gárda még simán továbbjuthat, mindesetre egyelőre ennek nem volt nyoma az odavágón.

Ajax – Rosenborg • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Adegbenro (77.)

A görög Panathinaikos a spanyol Athletic Bilbaót fogadta, s rangadóhoz méltó módon nagyszerű meccset játszottak a felek. Az öt gólt hozó találkozó végén a baszk együttes ünnepelhetett, amely 3 idegenben szerzett találatával nagyot tett a továbbjutás felé, de még nem feltétlenül lefutott a párharc. A vendégek részéről a parádésan játszott veterán Aduriz duplázott, így lényegében neki köszönheti klubja ezt a sikert.

Panathinaikos – Athletic Bilbao • 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Lod (29.), Cabezas (55.), ill. Aduriz (68.; 74. – büntetőből), de Marcos (71.)

Az elmúlt este folyamán Nagy Dominik klubja, a Legia Varsó is pályán volt. A lengyel klub hazai környezetben ikszelt meglepetésre. A moldáv Sheriff Tiraspol ennek ellenére még nem feltétlen lett a párharc abszolút esélyese, ám nagyot lépett a főtábla felé. A találkozón Nagy a kezdőben volt, s a 71. percig játszhatott a magyar labdarúgó, akkor cserélte le edzője.

Legia Varsó – Sheriff Tiraspol • 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hamalainen (76.), ill. Bayala (87.)

A Salzburg a román Viitorul otthonában nyert kettővel, így az osztrák alakulat joggal érezheti azt, hogy lényegében a főtáblán van. A találkozón két korai gól mellett már az első félidőben kialakult a végeredmény.

Viitorul – Salzburg • 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Tucudean (7.), ill. Hwang Hee-Chan (2.), Wolf (29.), Dabbur (31.)

A szintén osztrák Altach már nem járt ilyen jól, igaz, csak egy találattal maradt alul az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen. A párharc tehát még nyitottnak tekinthető.

Altach – Maccabi Tel-Aviv • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Kjartansson (68.)

Volt még egy osztrák klub a pályán, amely nem más, mint az Austria Wien. A bécsi együttes az Osijek otthonában nyert 2-1-re, igaz, a horvát csapat a gólja után nem sokkal egy tizenegyest is hibázott, ezzel viszont inkább az osztrák fővárosi alakulat a párharc esélyese a visszavágóra tekintve is.

Osijek – Austria Wien • 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Ejupi (15.), ill. Monschein (26.), Holzhauser (60.)

A bolgár Ludogorets hazai pályán hozta a kötelezőt litván ellenfelével szemben. A Suduva két góllal kapott ki, s így még inkább kicsi az esély arra, hogy ne az elmúlt estén győzelmet szerző csapat jusson tovább ebből a párharcból.

Ludogorets – Suduva • 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Moti (61.), Vura (76.), ill.

A portugál Maritimo az ukrán Dinamo Kijevet fogadta. A vendégeknél a védelemben Kádár végig a pályán volt, a két klub közül viszont egyik sem talált a másik kapujába, így az egyébként is esélyesebb Dinamo várhatja bizakodóan a jövő heti visszavágót.

Maritimo – Dinamo Kijev • 0-0

Nagy Dávid