Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kész visszatérni Skóciába a City támadója

Az elmúlt szezonban visszatért az anyaegyesületéhez a Celtic labdarúgója. Skóciában korábban remekelt, és nem tervez sokáig Angliában maradni.

nintchdbpict0003255670641

A Manchester City a múlt szezon végén visszahívta játékosát, Patrick Roberts-et a skót bajnok, Celtic-től. A skótok azonban nem szeretnének lemondani a kiváló támadóról, így ismét egy évre vennék őt kölcsön az angol bajnokesélyestől. A tárgyalások jól haladnak a két fél között, és ha minden a tervezett ütemben halad, akkor a jövő hét folyamán véglegesíthetik is Roberts kölcsönadási szerződését.

Korábban már 18 hónapot töltött el a skót bajnoknál Patrick Roberts. 60 alkalommal léphetett pályára a Celtic színeiben és összesen 17 gólt szerzett. A találatival hozzájárult ahhoz, hogy a csapat kétszer nyerje meg a skót pontvadászatot. A bajnokság mellett egyszer a Skót kupát, illetve a ligakupát is a magasba emelhette.

Roberts remek teljesítménye két klub érdeklődését is felkeltette. A Balotellit is foglalkoztató Nice, valamint a Premier Leauge-ben szereplő Southampton is igényt tartana a szolgálatára. Mindkét klubot kikosarazta a fiatal játékos, annak érdekében, hogy tovább segíthesse a Celtic együttesét. Ha a skótoknál továbbra is ilyen remek formában futballozik, akkor csak idő kérdése lesz az, hogy a Manchester City visszahívja őt, és az első csapatban is bizonyíthasson a 20 éves csatár.

kép: thescottishsun

Nagy Gábor