Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rajtol a spanyol bajnokság! – előzetes

Ma este startol a La Liga, azaz a spanyol első osztály 2017/18-as szezonja. Az előrejelzések szerint a végső győzelemre a Real Madrid az esélyes, akik már meg is mutatták a dekoncentrált Barcelona ellen a spanyol Szuperkupában, hogy számolni kell velük. Az Atletico Madrid a FIFA eltiltása miatt nem igazolhatott, míg a Sevilla a fél csapatát lecserélte, ahogy az edzőjét is. 

laliga2018borito

A pénteki nyitónapon két mérkőzést játszanak. Az első a Leganes – Alaves találkozó lesz. Az előző szezonban mindketten újoncként szerepeltek a La Ligában, de amíg az Alaves kiválóan játszotta végig az idényt, a Leganes épphogy megúszta a kiesést. Ezt követi a Valencia – Las Palmas mérkőzés. A “Denevérek” az előző szezonban nem szerepeltek túl jól, csak a 12.. helyen végeztek a tabellán. Zazát végleg megvették a Juvétól, de elküldték a tizenegyesölő Digo Alvest, és elhozták Netót, szintén a Zebráktól.

Szombaton három mérkőzés lesz. A napot Celta Vigo – Real Sociedad összecsapás nyitja. A Celta egy igen kiváló felkészülési szezonon van túl, így akár számolhatnak is velük a bajnoki ellenfelek. A Sociedad legnagyobb erősítése a nyáron a Manchester Unitedból érkező Januzaj, aki mindenképp felrázhatja a baszkok támadásait. A következő találkozó a Girona – Atletico Madrid lesz. Az újonc katalán csapat hazai pályán fogadja Diego Simeone gárdáját, és habár egyértelműen ők az esélytelenebbek, elég arra gondolniuk, hogy az előző szezon első meccsén, az akkor újonc Leganes egy 1-1-es döntetlent ért el ellenük. Az Atletico az eltiltás miatt senkit nem igazolhatott a nyáron, de visszahozta kölcsönben lévő játékosait, hogy ezzel is erősítsék a keretet. A nap zárómérkőzése a Sevilla – Espanyol találkozó lesz. Az andalúziai csapat csak a 4. helyet érte el az előző szezonban, ráadásul Jorge Sampaoli edző is elhagyta őket. Helyére a Celta korábbi trénere, Eduardo Berizzo érkezett, akinek irányításával megreformálták a nyáron a csapatot. Érkezett támadó, védő és középpályás is, de majd kiderül, mire lesz ez elég a szezonban. Az Espanyol véglegesen megvette Diego Lopezt az AC Milántól, így továbbra is a kiváló kapus védheti a kapujukat.

Vasárnapra is három meccset szántak, talán a legérdekesebbeket. Az első mérkőzés az Athletic Bilbao – Getafe lesz. A baszkok folytatva hagyományukat nem igazoltak játékost, csak a kölcsönben lévőket hívták vissza. A madridi kis csapat egy szezon kihagyás után tért vissza az első osztályba, és majd meglátjuk, képesek lesznek-e bennmaradni. Ezt követi a Barcelona – Betis összecsapás. A katalán csapat nincs túl jól formában, a Real Madridtól kétszer is kikaptak néhány napja a spanyol Szuperkupában. Neymar távozásán még nem tudtak tovább lépni teljesen, és még mindig várnak az igazolásokkal, pedig az ő helyére is kellene valaki, illetve a középpályára is. Emellett a Barcának biztosan nélkülöznie kell Luis Suarezt, így Paco Alcacer készülhet fel a kezdőre. Mellette még Iniesta játéka is kérdéses, aki már a Szuperkupa visszavágóján sem tudott pályára lépni. A Betis az előző szezonban már le tudta győzni a katalánokat, és most sem lenne túl nagy meglepetés, ha ez megtörténne. A nap zárása a Deportivo – Real Madrid összecsapás lesz. A királyiak a Barcával ellentétben nagyon jó formában vannak, rögtön két kupával is indították a szezonjukat. Cristiano Ronaldót viszont nélkülözniük kell, hiszen négy meccses eltiltását tölti, de a Szuperkupa visszavágóján láthattuk, hogy nélküle is ugyanolyan jól megy a Madridnak.

Hétfőre két mérkőzés maradt. Az első a Levante – Villarreal összecsapás. A “Sárga tengeralattjáró” bevásárolt a nyáron, kölcsönbe pedig megszerezték Carlos Baccát az AC Milantól. A Levante újoncként tért vissza, két szezont kihagyva, az első osztályba.  A forduló zárómérkőzése a Malaga -Eibar lesz.  A dél-spanyolországi csapat remek szezonzárást produkált, ám a nyáron több kulcsjátékosuk is távozott. Az Eibar is kiválóan játszott az előző szezonban, és majd kiderül, hogy sikerül-e ezt átmenteni az új idényre is.

A La Liga 1. fordulójának mérkőzései:

PÉNTEK:

20:15 Leganes – Alaves 
22:15 Valencia – Las Palmas (TV: Sport 1)

SZOMBAT:

18:15 Celta Vigo – Real Sociedad (TV: Sport 1)
20:15 Girona – Atletico Madrid (TV: Sport 1)
22:15 Sevilla – Espanyol (TV: Sport 1)

VASÁRNAP:

18:15 Athletic Bilbao – Getafe (TV: Sport 1)
20:15 Barcelona – Betis (TV: Sport 1)
22:15 Deportivo La Coruna – Real Madrid (TV: Sport 1)

HÉTFŐ:

20:15 Levante – Villarreal
22:15 Malaga – Eibar