Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Monaco: Mbappé már a keretben sincs! – Távozik?

Miután kiderült, hogy Kylian Mbappé a klubvezetés döntése értelmében nem játszik az AS Monaco hétvégi bajnokiján, továbbra is élénken szólnak a hírek a 18 esztendős tehetség távozásáról.

(Kép: as.com)

Kylian Mbappé sérüléséből felépülve, már az elmúlt hétvégén is csupán a cserepadon kapott helyett a “hercegségbelieknél”. A hírek szerint Monacoban szép lassan elkezdtek eljátszani azzal a tudattal, hogy még a nyáron elveszíthetik a fiatal támadót.

A 18 esztendős futballista Leonardo Jardim vezetőedző indoklása szerint jelenleg nincs jó formában, ami persze nem meglepő, hiszen ilyen helyzetben nehéz lenne elvárni egy fiatal játékostól, hogy maximálisan a futballra koncentráljon. Jardim mester ezt azzal szemléltette, hogy szerinte mindenki gondolkodóba esne egy olyan ajánlat esetén, amivel mondjuk 10-szer vagy 15-ször többet kereshetne a munkájával.

A portugál tréner azt is elárulta, hogy a klub egyértelmű döntése volt Mbappé kihagyása a keretből. A döntést (Vadim) Vasilyev elnök úrral és a sportigazgatóval, Antonio Cordonnal közösen hoztuk meg! Régóta a klubnál vagyok, így már sok mindent átéltem, nem fogok sírni egyetlen játékosom távozása esetén sem. Mbappé nélkül is megpróbálunk lendületben maradni, és megvalósítani mindazt amit elterveztünk!” – Fogalmazott Leonardo Jardim, hozzátéve még, hogy szerinte az átigazolási piac nagyjából 20 %-ban szól a tényleges játékos-vásárlásokról: “A maradék 80%-ban megzavarhatod a riválisodat. Ez pedig nem más, mint stratégia!” – Így a Monaco trénere, utalva arra, hogy Mbappé legélénkebb kérője, a PSG már így is bőven befolyásolni tudta riválisa felkészülését.