Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Negyvenöt percnyi gálával nyert a Loki

Hiába kezdett jobban a Vasas, a Debrecen szűk húsz perc alatt kiütötte ellenfelét. Hárman is első bajnoki góljukat szerezték.

MG_1616

Az élmezőnyben maradna a Vasas, ennek megfelelően Michael Oenning a rutinra szavazott, szemben Herczeg Andrással, aki – fontos három pont megszerzése ide, vagy oda – mindössze két légióssal küldte pályára a Debrecent. A védelmet csupa fiatal alkotta, hiszen első ízben kapott lehetőséget kezdőként Kinyik Ákos, míg a Ferenczi János, Bényei Balázs, Szatmári Csaba trió átlagéletkora sem éri el a huszonnyolcat. A középpályán Varga Kevin személyében újoncot avatott a Loki. A 21 esztendős szélső az előző idényt Balmazújvárosban töltötte, amelynek színeiben huszonnyolc találkozón lépett pályára, de kezdőként tért vissza Bódi Ádám is, akit a napokban vettek kölcsön a Videotontól. Érdekesség, Bódi első élvonalbeli meccsét éppúgy az angyalföldiek ellen játszotta, mint visszatérése után most is. A másik oldalon Remili Mohamed ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, helyén Kulcsár Tamás kezdett. A találkozó előtt köszöntötték Aleksandar Jovanovicsot, aki 150 NB I-es meccsen lépett már pályára.

1. félidő:

Vasas lehetőséggel indult a találkozó, miután Ádám beadását követően Vaskó fejelhetett, de nagy Sándor magabiztosan fogta a gyengécske fejes. S a folytatásban is inkább a látogatók akarata érvényesült, igaz a mélységi passzok többségében elakadtak a védőkben. Viszont a Debrecen hosszabb ideig nem tudta megtartani a labdát. Pedig előbb szöglet után teremthetett volna veszélyt a házigazda, de Kamenár elütötte a játékszert a kapu elől, hogy aztán negyedóra elteltével Varga kevin harcoljon ki szabadrúgást ígéretes szögből, amelyet Tőzsér a rövid sarokra tekert, de a szlovák cerberus a helyén volt, fölé tudta tolni a jól helyezett játékszert. Aztán a játékrész derekán megtört a jég. Ferenczi hozta játékba Könyves Norbertet, akinek lábát egy visszacsel közben elhúzta Vaskó, a megítélt büntetőt Tőzsér magabiztosan lőtte a kapuba, és ez a gól hatalmas gátat szabadított fel, amit bizonyított, hogy Könyves remek passzát Mengolo használta ki, mire Burmeister lövése alig kerülte el Nagy kapuját, de nem volt megállás. Jovanovic Tőzsér volt a labda útja, a csapatkapitány Ferenczit ugratta ki, aki Varga Kevint hozta helyzetbe, a fiatal debütáns pedig szépen csapta be Burmeistert és Ristevskit, majd húszról a jobb alsóba lőtt. S ha egy üzlet beindul. Igaz, közben azért Berecz szabadrúgása alig kerülte el a jobb felső sarkot, de aztán Tőzsér lezárta a meccs lényegi részét. Bódi sarokrúgására berobbanva fejelt a megzavarodott angyalföldi védők között. Ezután még Könyves lőtt lécre, amit utána Kamenár inkább szögletre ütött, melyből Tőzsér kapura ívelt. A szlovák kapus ezt is védte. Aztán midőn Iványi hármat fújt a sípjába, a szurkolók felállva, vastapssal kísérte pihenőre a pirosmezes hazaiakat.

2. félidő:

A Vasas mestere a szünetben kihasználta mindhárom cseréjét, ami érthető is volt, hiszen a Debrecen szanaszét szedte az első negyvenöt percben a látogatókat. Remili, Vogyicska és James jött, Ádám, Vaskó és Hangya ment le. Ebben nagy kockázat volt, merthogy a védekezés még inkább megbomlott a vendégeknél. S lett végül támadóbb a fővárosi alakulat, amit jól is használt ki, bár az utolsó félórát emberhátrányban töltötte a piros-kék együttes, miután Szatmári becsúszását követően Murka megsérült. Minden Oenning arcára volt írva az esetnél, viszont a Vasas nem adta fel, és Remili passzát követően Szivacsik lőtt a jobb alsóba. A becsületgól összejött, de hiába lett kiegyenlített a találkozó, köszönhetően az emberhátrányban futballozó Vasas mezőnymunkájának, elől nem jöttek azok a megoldások, amelyek újabb ziccereket eredményeztek volna, így pedig a Debrecen minden további nélkül tarthatta az ellenfele térfelén a játékszert. A hajrában Bódi is kényszerűségből volt kénytelen leballagni, a mérkőzés egyik legjobbját Csősz Richárd váltotta. A végén még próbálkozott a Vasas, ámde eredmény nélkül.

A Loki ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Régen játszott ilyen összeszedetten, és eredményesen a házigazda. Valamelyest tehát javított teljesítményén a hajdúsági egylet, amely önbizalomnövelő sikerként könyvelhető el.

Debrecen – Vasas 4-1 (4-0)
Nagyerdei stadion, 3634 néző, vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Tőzsér (27., 43., az elsőt 11-esből), Mengolo (30.), Varga K. (36.) ill.: Szivacski (66.)
Sárga lapok: Szivacski (70.)
Kiállítva:

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik Á., Szatmári Cs., Ferenczi J. – Tőzsér – Varga K. (Tabakovic, 78.), Bódi (Csősz R., 85.), Jovanovic, Mengolo – Könyves N. Vezetőedző: Herczeg András

Vasas: Kamenár – Burmeister, Vaskó (James, a szünetben), Ristevski – Szivacski, Berecz, Vida, Hangya (Vogyicska, a szünetben) – Murka, Ádám (Remili, a szünetben), Kulcsár T. Vezetőedző: Michael Oenning

Gavalovits Sándor