Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli idegenben nyert könnyedén – videóval

Ma este a Napoli számára is kezdetét vette az olasz élvonal, azaz a Serie A 2017/2018-as szezonja. A nápolyi alakulat idegenben hozta a kötelezőt veronai ellenfelével szemben.

IMG_20170819_224948A Napoli játékosai sima győzelmüket ünnepelhették Veronában (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Serie B-ből feljutott Hellas Verona látta vendégül a Napoli csapatát a Serie A új idényének első fordulójának első játéknapján. A papírforma a vendégek mellett szólt, s ennek megfelelően már a meccs elején hajtott a nápolyi klub, mely a 4. percben Insigne révén próbálkozott egy erős lövéssel, de a kapus a helyén volt. A 19. minutumban is Insigne villant, de ismét védett Nicolas.

Azonban már a hazai kapus sem tudott segíteni csapatán a találkozó 32. percében, amikor is Souprayen öngólja révén szerzett vezetést a Napoli (0-1)!

A 39. percben jártunk, amikoe Insigne ismét fontos szerepet játszott a vendégek akciójában – ő adta Miliknek a gólpasszt, ünnepelhettek a vendégek (0-2)!

A félidő végén nem sokon múlott, hogy Zielinski ne növelje meg csapata előnyét, de közeli kapáslövése fölé szállt.

A fordulást követően a 62. percben folytatódott a gólgyártás, ismét a Napoli talált be! Ekkor Ghoulam vágta be a léc alá a kipattanót (0-3)!

Insigne sem adta fel góllövésre irányuló vágyait, ám a 78. percben nagy helyzeténél újból bravúrral mentett Nicolas kapus! Ezután kevéssel megfogyatkozott a vendég együttes, Hysaj számára mutatta fel a játékvezető a második sárga lapját, így idő előtt kellett elhagynia a pályát a nápolyi játékosnak, a Veronának pedig büntető járt.

A kiállítást követő percben jöhetett a hazai tizenegyes: a 83. minutumban jött is a Verona szépítő találata, Pazzini lökete talált utat Reina kapujába (1-3)!

Ám hiába szépített a Hellas, magabiztos előnyt épített fel addig a Napoli, amely hozva a kötelezőt, simán verte első körös ellenfelét.

Serie A, 1. forduló
Hellas Verona – Napoli • 1-3 (0-2)
Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi. Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: Pazzini (83. – büntetőből), ill. Souprayen (32. – öngól), Milik (39.), Ghoulam (62.)
Sárga lapok: Heurtaux (74.), Romulo (90+1.), ill. Hysaj (52., 82.)
Kiállítás: -, ill. Hysaj (82.)

Hellas Verona: Nicolas – Ferrari, Caceres, Heurtaux (Valoti, 84.), Souprayen – Romulo, Buchel, Zaccagni (Fares, 64.), Bessa – Cerci (Pazzini, 74.), Verde. Vezetőedző: Pecchia Fabio

Napoli: Reina – Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam – Zielinski, Diawara, Hamsík (Allan, 66.) – Callejón (Giaccherini, 73.), Milik (Mertens, 61.), Insigne. Vezetőedző: Sarri Maurizio

https://youtu.be/FCzWhGgqaLk

Nagy Dávid