Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben kapott ki az Arsenal! – videóval

A Premier League, azaz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a múlt héten nagyszerű meccset játszó Arsenal a Stoke City otthonában vendégeskedett. A londoni Ágyúsok ezúttal nem ünnepelhettek a lefújás után, ugyanis pont nélkül kellett elhagyniuk a pályát, melyet Jesé nagyszerű debütálásának “köszönhetnek” az Arsenal játékosai.

IMG_20170819_200658Jesé (jobbra) csak pár napja lett a Stoke játékosa, és a spanyol máris góllal debütált! (forrás: twitter.com/premierleague)

A Stoke – Arsenal PL-párharc első félideje az angol élvonalbeli új idény második fordulójában eléggé mentes volt az izgalmaktól. A vendég Ágyúsok ugyanakkor kézben tartották a meccset, mezőnyben is magabiztosan domináltak, ám gólokat nem láthatott egyik oldalról sem a publikum az első 45 perc során. Ráadásul a hazaiaknak inkább rossz hír volt az, hogy a 25. percben a svájci Shaqiri megsérült. A válogatott labdarúgó helyét Berahino vette át.

Ha pedig már az első félidő kapcsán az került említésre, hogy a Stoke számára érvágás lehet Shaqiri sérülése, ezen fájdalom enyhítéséül a szünet után szinte azonnal előnybe kerültek a hazaiak! A 47. minutumban ráadásul a Shaqirit váltó Berahino volt a gólpasszért felelő játékos, a találatot pedig az új szerzemény, a spanyol Jesé lőtte (1-0)!

A 61. percben újból közel járt a gólszerzéshez a Stoke, de Berahino léc alá tartó fejesét bravúrral hárította Cech! A 72. minutumban pedig úgy festett, Lacazette révén egalizáltak a vendégek, ám a francia találatát les miatt nem adták meg, így maradt az 1-0. De nem csak ekkor maradt, hanem a végéig sem változott már az eredmény, így az Arsenal vereséggel folytatta a bajnokságot, míg a Stoke az első sikerét aratta.

Premier League, 2. forduló
Stoke City – Arsenal • 1-0 (0-0)
Helyszín: Britannia Stadium. Vezette: Andre Marinner
Gólszerzők: Jesé (47.), ill.
Sárga lapok:
Kiállítás:

Stoke City: Butland – Zouma, Shawcross, Cameron – Diouf, Fletcher, Allen, Pieters (Martins Indi, 89.) – Shaqiri (Berahino, 25.), Jesé (Sobhi, 71.) – Choupo-Moting. Vezetőedző: Mark Hughes

Arsenal: Cech – Mustafi, Monreal, Kolasinac (Giroud, 66.) – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka (Iwobi, 79.), Bellerín – Özil, Welbeck – Lacazette (Walcott, 79.). Vezetőedző: Arséne Wenger

Nagy Dávid