Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kifogott az újonc Girona az Atletico Madridon – videóval

Nem indult jól az Atletico Madrid szezonja. Az előző idényhez hasonlóan ismét kifogott rajtuk egy újonc, és ismét csak egy döntetlent tudtak elérni ellenük. A mostani ellenfelük a Girona volt, akik két gyors gólt szereztek a madridiak ellen, ám az Atletico a végén kiegyenlített, ráadásul emberhátrányban. 

w_900x700_19211841gir-atlmad0325

Forrás: laliga.es

Girona – Atlético Madrid: 2-2 (2-0)
Helyszín: Estadio Municipal de Montilivi (Girona) Vezette: Martínez Munuera

Gólszerzők: Stuani (22. 25.) ill. Correa (78.), Gimenez (85.)
Sárga lapok: Stuani (45+2.), Pons (90+4.) ill. Carrasco (28.), Saul Niguez (50.), Lucas (61.), Griezmann, (67.)
Kiállítás: – ill. Griezmann, (67.)

Girona: Iraizoz, Aday (Planas, 71.), Maffeo, Alcala, Bernardo, Muniesa, Pons, Borja, Granell, Portu (Kayoda, 84.), Stuani. Vezetőedző: Machin

Atletico Madrid: Oblak, Juanran (Correa, 58.), Savic, Gimenez, Lucas, Gabi (Gaitan, 69.), Koke, Saul Niguez, Yannick, Griezmann, Torres (Vietto, 73.). Vezetőedző: Diego Simeone

Nagyon jó meccset játszott az újonc Girona az Atletico Madrid ellen. Több helyzetet is ki tudtak alakítani, és veszélyeztetni a madridiak kapuját. A 22. percben be is ért a munka, hiszen sikerült megszerezniük a vezetést. Granell adta be a labdát tökéletesen középre, amit Stuani fejelt a hálóba. Aztán ismét meglepetés érte az Atleticót, hiszen a 25. percben újra gólt szereztek a hazaiak. Egy szabadrúgás után újra Stuani volt eredményes, ismét fejjel. Bele kellett húznia a vendégeknek, és támadóbbak is voltak, ám nagyon feszültek is, ami meglátszott a játékstílusukon.

A második félidőben is jól játszott a Girona, és egyre inkább kétségbe volt esve az Atletico. A 67. percben aztán még rosszabbra fordultak számukra a dolgok. Griezmann esett el a tizenhatoson belül miután kilépett a kapus, amire a játékvezető műesés miatt felmutatott egy sárga lapot. A francia támadó valamit odaszólhatott a bírónak, hiszen szinte rögtön fel is mutatta utána a pirosat, amivel le kellett vonulnia a pályáról. Az emberhátrány feltüzelte a fővárosiakat, hiszen már a 78. percben jött a szépítés. Angel Correa szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a jobb felső sarokba ment. Itt érezték, hogy legalább egy döntetlent el kell érniük, és sokkal agresszívabbak is lettek, aztán a 85. percben ez is összejött nekik az egyenlítés. Gimenez rázta le a védőjét Koke szabadrúgását követően és erőből, a tizenegyespontról a léc alá fejelt. Ez volt az utolsó gól a találkozón, a győzelem már nem jött össze az Atleticónak. A Girona viszont örülhetett, hiszen sikerült pontot lopniuk az egyik legjobb ellenféltől, ráadásul rögtön az első meccsükön az első osztályban.