Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mané villanása három pontot ért a Liverpoolnak! – videóval

A Premier League második fordulójában a Liverpool együttese is bemutatkozott hazai közönség előtt az új idényben. A vörösök ellenfele a Frand de Boer által vezetett Crystal Palace gárdája volt az Anfielden.

2017-08-19T140915Z_372061918_RC1DE5E317F0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-CRY

A vörösök a Watford otthonában egy gólzáporos döntetlennel kezdték meg az idényt, mint arról korábban beszámoltunk róla.  Jürgen Klopp a Liverpool menedzsere továbbra sem számíthat Lallana, Clyne és Coutinho játékára sérülés miatt. A vörösök brazilját, mint ismert a Barcelona is szerződtetni szeretné. A Crystal Palace számára rémálomszerűen indult az új bajnoki idény, De Boer hazai debütálásán egy csúfos vereségbe szaladtak bele az újonc Huddersfield ellen. Érdekesség, hogy a Liverpool legutóbbi két hazai mérkőzését is elvesztette egyaránt 2-1-re a Palace ellen az Anfielden.

A találkozót a vörösök kezdték jobban és már az első percektől kezdve komoly fölényben futballoztak Klopp fiai. Az első komoly hazai lehetőség a 10. percben James Milner előtt adódott azonban Hennessy könnyedén hárított. Öt perccel később a vendégek kapusa egy beadásra nagyon rosszul mozdult ki kapujából és kis híján Matip a bal felsőbe fejelt, azonban a portásnak óriási szerencséje volt és nem lett belőle gól. A folytatásban is a vörösök akarata érvényesült azonban a vendégek remekül szervezett védelmén nem tudtak átjutni a vörösök. Pedig a liverpooli játékosok közül Firmino és Mané is közel állt ahhoz, hogy vezetéshez juttassa csapatát, azonban a sasok hálóőre remekül állta a sarat. A félidő végén egy kontra után a vendégek Puncheon lövésével veszélyeztettek, Mignolet azonban bravúrral hárította a vendégek próbálkozását.

2017-08-19T142329Z_1985000504_RC1D924C47E0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-CRY

A második játékrészt is aktívan kezdte a Liverpool és ismételten a kapuja elé szegezte ellenfelét Jürgen Klopp együttese. A találkozó 51. percében ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást a vörösök, Milner azonban a kapu fölé durrantott. Három perccel később újabb komoly lehetőség maradt ki a hazai oldalon, miután egy szögletet követően Sturridge lövését Hennessy bravúrral tolta ki a bal alsóból. A mérkőzés 56. percében az exliverpooli Benteke mattolhatta volna a vörösök védelmét azonban a belga csúnyán elpuskázta a hatalmas ziccert. A 60. minutumban előbb Henderson majd az új szerzemény Robertson is egy lövéssel próbálkozott, de mindhiába Hennessy hálója továbbra is érintetlen maradt. A mérkőzs hajrába fordulva a Liverpool a 70. percben ismét komoly gólszerzési lehetőséget alakított ki előbb Wijnaldum, majd Mané lövését blokkolták a védők. A Liverpool óriási nyomását a 73. percig bírták a vendégek ekkor egy védelmi megingást kihasználva Sadio Mané szerezte meg a vörösöknek a vezetést. Nyolc perccel a vége előtt a csereként beálló Salah növelhette volna a vörösök előnyét, Hennessy azonban résen volt és hárított. A mérkőzés véghajrájában Dominic Solanke kis híján első élvonalbeli mérkőzésén betalált, Hennessy immáron sokadjára biztos góltól mentette meg együttesét. A ráadás perceiben Salah bombáját is hárította a válogatott hálóőr. Győzelmével Jürgen Klopp együttese is veretlen még az új bajnoki idényben.

Liverpool – Crystal Palace 1-0 (0-0)
Helyszín: Anfield (Liverpool) Vezette: Friend
Gólszerzők: Mané (73.)
Sárga lapok: Henderson (70.) ill. Puncheon (15.), Van Aanholt (63.), Benteke (90+2.)
Kiállítás: 

Liverpool: Mignolet – Robertson, Matip, Klavan, Gomez – Wijnaldum (Solanke 71.), Milner, Henderson – Mané, Sturridge (Salah 61.), Firmino (Lovren 90.). Vezetőedző: Klopp.

Crystal Palace: Hennessy – Fosu-Mensah, Dann, Tomkins – Ward, Milivojevic (Kaikai 79.), Puncheon (McArthur 74.), Van Aanholt (Schlupp 85.) – Townsend, Loftus-Cheek – Benteke. Vezetőedző: De Boer

https://www.youtube.com/watch?v=H2EBDEgYQp8

Képek: premierleague.com

O.G.