Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Megint a legvégén jött a kispesti gól

Nemcsak, hogy tovább tart a kispestiek veretlenségi szériája, negyedik idegenbeli bajnokiján is győztesen hagyta el a pályát a címvédő. 

20882646_1493136734078384_6451919353145048903_n

Érdekes változtatást eszközölt Erik van der Meer erre a mérkőzésre. A Honvéd trénere ugyanis keretbe sem jelölte Eppel Mártont, helyén Danilónak szavazott bizalmat. Talán érthető volt a döntése abból a szempontból, hogy a brazil támadó gyorsaságát kihasználva nyit réseket a házigazda védelmén. Ugyanez igaz a középpályára is, hiszen Kambert egy sorral feljebb, irányító pozícióba tolta a holland, míg az egyszemélyes védekező középpályás Baráth Botond lett, aki remekül érzett rá erre a játékformára.

1. félidő:

Sokat nem kellett várni az első helyzetre, merthogy Cseri beadását Tóth szögletre fejelte, ami azonban nem bizonyult veszélyesnek. Az első perceket a házigazdák nyomták meg, mígnem negyedóra elteltével Tujvel kis híján saját kapujába vett le egy hazaadott labdát, amely a gólvonal előtt gurult végig, érződött a hazaiakon, hogy szeretnék végre ismét megízlelni a győzelem okozta mámort, mindent meg is tettek ezért, egy ízben például Grófnak kellett nagyot védenie, hogy aztán Baráth Botond révén mégis a kispestiek szerezzék meg a vezetést. Danilo akrobatikus mozdulattal tűzte kapura a játékszert, Tujvel szögletre tudta paskolni, ám a sarokrúgásnál nem figyeltek eléggé a piros-feketék védőjére – pardon középpályására – és közvetlen közelről kotorta be a labdát. Ezt követően kiegyenlítté vált a játék, a fővárosiak brazilja valóban bizonyította, hogy gyorsaságban rendre lekörözi ellenfeleit, ám sok pontatlanság miatt nem alakulhatott ki veszély a házigazdák kapuja előtt, míg a sárga-kékek a kontrákkal próbáltak operálni, de a kispestiek térfelén rendre elfogyott a szufla, vagy éppen a visszazáró játékosok blokkoltak.

2. félidő:

Aligha úgy tervezte a második félidő elejét Radványi Miklós, ahogy végül alakult: Tóth Bence megsérült, és a helyére Veselinovic állt be, de bejött a szlovákiai szakember húzása, merthogy új impulzust hozott a találkozóba a szerb támadó. Pedig az első lehetőség a címvédő előtt adódott Lanzafame szabadrúgását követően, de nem adta fel a matyóföldi alakulat, s Cseri beadása után Baracskai Roland egyenlített. Igaz, előtte merészet húzott van der Meer, ugyanis Laczkót lekapta a pályáról, helyére pedig Kabangu személyében egy csatárt állított. A játékvezető a hajrában kiosztott még egy sárga lapot, majd hat perc ráadást jelzett, melynek negyedik percében a nem olyan régen beálló Kabangu került főszerepbe. A légiós egy szép fejessel megnyerte csapatának az összecsapást. A Honvéd immár 11 meccs óta veretlen, sorozatban negyedik idegenbeli bajnokiját nyerte, ugyanakkor megszakadt Davide Lanzafame sorozata, aki az elmúlt öt bajnokin egyaránt eredményes volt, ezúttal csak kapufáig jutott az olasz támadó. Megerősítette helyét az élen a címvédő.

Mezőkövesd – Honvéd 2-1 (0-1)
Mezőkövesd, 3500 néző, vezette: Erdős József
Gólok: Baracskai (72.) ill.: Baráth (22.), Kabangu (90+4.)
Sárga lapok: Veselinovic (88.) ill.: Lovric (30.), Danilo (78.)
Kiállítva:

Mezőkövesd: Tujvel – Farkas D., Hudák D., Pillár, Szalai A. – Tóth B. (Veselinovic, 49.), Keita – Vadnai (Baracskai, 59.), Strestík, Cseri – Koszta M. (Fótyik, 83.) Vezetőedző: Radványi Miklós

Honvéd: Gróf – Latifu (Deák I., 64.), Lovric, Bobál D., Laczkó (Kabangu, 71.) – Baráth – Herjeczki, Kamber, Nagy G. – Danilo, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer

Gavalovits Sándor