Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Pontot érő újpesti gól a hajrában

Nem tudta megtartani korán megszerzett előnyét a Diósgyőr, merthogy ismét jött az újpesti végjáték.

20915199_1544059998987503_2068958325214854039_n

Több korábban kulcsjátékost hagyott ki ezúttal a keretből Nebojsa Vignjevic, így többek között Bojan Sankovic, Balázs Benjámin, Kálnoki-Kis Dávid is kimaradt, míg Simon Krisztián, Obinna, Tischler Patrik is csak a kispadon kapott helyet. A másik oldalon Szarka Ákos, Nono és Rados kezdett a tartalékok között. Mindhárom játékos stabil kezdőként futballozott az elmúlt hetekben, most azonban legfeljebb csereként segíthették csapatukat, amennyiben Bódog Tamás mellettük tette volna le voksát.

1. félidő:

Rögvest vezetést szerezhetett volna a Diósgyőr, ha Óvári Zsolt pontosabban céloz. Ellenben az Újpest sem maradt adós a helyzetekkel, merthogy előbb Novothny beadását kellett kicsúsztatni Nagy Dániel elől, majd Zsótér sarkazását követően Pauljevic lőtt az égbe. Ezt követően átvette az irányítást a Diósgyőr, amely Makrai révén is veszélyeztetett, sőt! Egy előrevágott labdára Pajovic rontott ki kapujából, de nem értették meg egymást Bojoviccsal, Makrai pedig ezt kihasználva estében emelt az üresen maradt kapuba. Azt ki kell emelni, hogy hiába kezdődött jó iramban a találkozó, a játékrész derekán leült a meccs. A zárt kapus büntetés rányomta bélyegét az összecsapásra, persze azért a stadionon kívülről behallatszott a házigazdák szurkolóinak buzdítása. Túl az első félidő felén azt is feljegyezhettük, hogy a diósgyőri kontrák sokkal gyorsabban és veszélyesebben fejlődtek fel, mint az újpesti támadások. Egy ilyen végén Makrai hiába került helyzetbe, Diallo az utolsó pillanatban ért vissza, és akadályozta meg a miskolciak támadót a gólszerzés lehetőségében. A hajrában egyetlen vendéglehetőséget írhattunk fel: Vela beadását Óvári fejelte fölé.

2. félidő:

Kisebb újpesti lehetőséggel indult a második félidő, miután Zsótér dőlt rá a labdára, de Antal magabiztosan ölelte megához.

A DVTK hat forduló alatt ötödik idegenbeli meccsét játszotta, merthogy az első négy fordulóban egyaránt vendégként futballozott. S ezeken a meccseken 7 pontot gyűjtött. Az Újpest hazai környezetben ebben a bajnokságban négy pontot szerzett. Viszont az első három körben egyaránt 2-2-t értek el a lilák – a Paks, a Ferencváros és a Videoton ellen is.

Vignjevic majd’ egyórányi játékot követően döntött a csere mellett, s a gyengébben futballozó Nagy Dániel helyett Tischler Patrikot küldte be, aki könnyen meghálálhatta volna azonnal a bizalmat. Lipták rúgta ki a csatár lábát, az ígéretes helyzetből járó szabadrúgást követően a hálótartó vasról pattant vissza a játékszer. Az egyértelműen látszott, hogy Tischler csapatba állítása jó húzás volt a szerb tréner részéről. Az utolsó húsz percre mindent egy lapra tett fel Vignjevic: a szintén gyengébb napot kifogó Pauljevic-Novothny duót Simon Krisztián, illetve Angelov váltotta. Egy esetben a második félidőben is bizonytalankodott Pajovic, amikor is Busaival egyszerre startolt egy kósza labdára, elrúgnia nem sikerült, viszont ütközött Busaival, aki kissé bele is sérült az esetbe. Összességében a második félidőben valamivel veszélyesebben futballozott az Újpest, de ziccert nem tudott kialakítani. S ugyanez, mármint a helyzetnélküliség jellemző volt a miskolciakra is. A hajrához közeledve Tischler ismét alig lőtt mellé estében egy beadást követően, viszont az egész Újpest valamivel gyengébben futballozott az elmúlt hetekhez képest, és ezt „csak” egyetlen góllal tudta kihasználni. De aztán csak megvillant Zsótér Donát, akinek szabadrúgását kellett Antalnak nagyot nyújtóznia kellett, hogy aztán egy igencsak vitatott helyzetből egalizáljon az Újpest. Jobbról jött be a labda, minek következtében egy kisebb kavarodást követően Angelov fejelt az üresen maradt kapuban. Viszont a lassításból egyértelműen kiderült, hogy négyen is lesen voltak a lila-fehérektől, de az asszisztens nem jelzett. Nem sokkal később Simon Krisztián centerezett, de Zsótér nem tudott ráfordulni az Angelov mögé érkező labdával, ellenben a másik kapu előtt is adódott ziccer. Szarka passzolt vissza, Nono a védőbe lőtte, majd az újabb meccslabdát rontotta el Óvári, aki Pajovic mellett tette volna az üres kapura a labdát, más kérdés, hogy kihagyta. Aztán jött a hidegzuhany: a csereként beálló Szarka kapott pirosat egy szabadrúgást követően, majd erre még egy négyperces ráadást jelzett Vad II. István, melynek végén már csak egy sárga lapot jegyezhettünk fel.

Újpest – Diósgyőr 1-1 (0-1)
Szusza stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Vad II. István
Gólszerzők: Angelov (81.) ill.: Makrai (12.)
Sárga lapok: Novothny (35.), Nagy D. (40.), Zsótér (70.), Angelov (90+5.) ill.: Vela (43.), Kocsis (75.), Karan (80.)
Kiállítások: Szarka (90.)

Újpest: Pajovic – Szűcs K., Bojovic, Litauszki, Mohl – Windecker, Diallo – Nagy D. (Tischler, 57.), Zsótér, Pauljevic (Simon K., 71.) – Novothny (Angelov, 71.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

DVTK: Antal B. – Karan, Lipták, Tamás M., Kocsis G. (Oláh B., 79.) – Vela, Busai, Óvári, Nagy T. – Makrai (Szarka, 64.), Ugrai (Nono, 84.). Vezetőedző: Bódog Tamás

A bajnokság állása:

nb1tab

Gavalovits Sándor