Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Nem volt ellenfél a Leicester számára az újonc – videóval

A Premier League második fordulójának szombati játéknapján a Leicester simán tudott győzni az újonc Brighton ellen, a West Brom egy találattal, és a gól szerzőjének kiállításával is nyerni tudott, míg a Watford könnyedén nyert a Bournemouth otthonában.

835496306

Forrás: premierleague.com

Leicester – Brighton & Hove Albion: 2-0 (1-0) 
Gólszerzők:  Okazaki (1.), Maguire (54.) ill. –
Sárga lapok: Morgan (50.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Nagyon hamar, már rögtön az 1. percben megszerezte a vezetést a Leicester. Mahrez  remek egyéni megmozdulása után  laposan lőtte a kapu közepe felé a labdát Mathew Ryan azonban menteni tud. A kipattanóra Okazaki érkezett, aki viszont már nem hibázott. Fölényben volt végig a meccsen a hazai csapat, a 41. percben Okazaki akár duplázhatott is volna, de néhány centivel a kapu mellé lőtte a labdát.

A második félidőben is maradt a Leicester dominancia, aztán az 55. percben sikerült is növelni az előnyüket. Mahrez szöglete után Harry Maguire ugrott a legmagasabbra a kapu előtt, és pontosan fejelt a bal sarokba. Nem igazán adott esélyt a Leicester az újonc csapatnak, akik csak nagyon nehezen tudtak ellenfelük kapuja elé férkőzni. Aztán a 73. percben Tomer Hemed eresztett meg egy távoli bombát a jó labdaátvételt követően, majd a labdát a bal alsó sarok felé küldte, de Schmeichel védeni tudott. Ez volt a vendég csapat legnagyobb helyzete a meccsen. A Leicester már nagyon visszakapcsolt a végére, és már nem is változott az eredmény sem a lefújásig.

Burnley – West Bromwich: 0-1 (0-0) 
Gólszerzők:  – ill. Robson-Kanu (71.)
Sárga lapok: Barnes (90+2.) ill. –
Kiállítás: – ill. Robson-Kanu (83.)

A mérkőzésen a Burnley volt fölényben, sokkal többet birtokolták a labdát, és sokkal több helyzetük is volt. A 31. percben Gudmundsson szakadt le védőjéről, és került ígéretes helyzetbe a keresztlabda átvétele után, de lövése épphogy elkerülte a bal kapufát. A 44. percben Ben Mee ugrott fel, hogy a kapura fejelje a szögletből középre érkező labdát, ám ez is elkerülte épp a kaput. A 63. percben Hal Robson-Kanu váltotta James McCleant, majd a 71. percben egyedül tört be a tizenhatoson belülre, majd a labdát pontosan a kapu jobb oldalába lőtte. A walesi játékos akár a meccs hőse is lehetett volna, de a 83. perben könyöklés miatt azonnal kiállították. Igaz, a meccs végén kiderült, hogy ez sem volt baj, hiszen a West Brom így is megnyerte a mérkőzést.

Bournemouth – Watford: 0-2 (0-0) 
Gólszerzők:  – ill. Richarlison (74.), Capoue (86.)
Sárga lapok: Cook (61.) ill. Britos (27.), Gray (59.), Chalobah (63.)
Kiállítás: – ill. –

Sokkal jobban játszott a Watford. Graynek volt egy nagyobb helyzete az első félidő végén, de lövése végül a kapu felé szállt, majd a második félidőben Chalobah szép lövését kellett védenie a kapusnak. Aztán a 74. percben Gray lövését blokkolták a védők, ám a kipattanót Richarlison értékesítette, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. Az előnyt a 86. percben növelni tudták, amikor Etienne Capoue kapásból lőtt a tizenhatosról, majd a labda gyönyörűen vágódott a kapu bal oldalába. Ezzel meg is nyerte a Watford a mérkőzést.