Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter magabiztosan nyert az első fordulóban

A Serie A tavalyi hetedik és nyolcadik helyezettje csapott össze az első fordulóban. Az Inter a Fiorentina csapatát fogadta.

inter

1. félidő: Sokat nem kellett várni az első gólra, hiszen 4. percben tizenegyeshez jutott az Inter, amit Icardi magabiztosan belőtt (1-0). A vitatható szituáció után, a videóbírót is be kellett vetni. A találat után nem dőltek hátra a fekete-kékek, és rengeteg helyzetet alakítottak ki, aminek meg is lett az eredménye. A 14. percben ugyanis Perisic ívelt be a jobb szélről, Icardi pedig a védőket megelőzve a hálóba fejelte a labdát (2-0). A Fiorentina is igyekezett helyzeteket kialakítani, ám ezek legtöbbször gyengére sikeredtek. Az első félidő közepére kiegyenlített lett a játék. A videóbírót újra kérte a játékvezető, viszont most nem adott büntetőt Simeone esése után, a Fiorentinának.

icaIcardi kétszer is beköszönt a Fiorentinának (Fotó: facebook.com/Inter)

2. félidő: A második félidő elég álmoskásan indult, komolyabb lehetőség nem alakult ki. Közel negyedórát kellett várni az első helyzetre, ám a Fiorentina nem tudott szépíteni.  Az Inter is próbálkozott, a 65. percben Perisic lövése csak centikkel kerülte el a kaput. A Liliomok lényegesen feljavultak a második játékrészre, de a gól csak nem jött össze nekik. Kapufáig is eljutottak, mégis a hazaik szereztek gólt. A 79. percben  Perisic fejelte be a labdát a hálóba, João Mário beadása után. Az utolsó tíz percet úgy játszották le a felek, hogy mindkét csapat elfogadta az eredményt.

Inter – Fiorentina 3-0 (2-0)
Helyszín: San Siro – ??? néző; Vezette: Paolo Tagliavento
Gólszerzők: Icardi(4′,15′), Perisic (79′) – ill. –
Sárga: – ill. – Carlos Sánchez(14′)
Kiállítás: – ill. –

Inter: Handanovic – Nagatomo, Miranda, Skriniar, D’Ambrosio – Vecino, Brozovic (Roberto Gagliardini 71′), Candreva, Borja Valero (João Mário 63′), Perisic – Icardi (Éder 84′). Vezetőedző: Luciano Spalletti

Fiorentina: Sportiello – Tomovic, Astori, Vitor Hugo, Maxi Olivera – Sanchez, Veretout, Benassi (Sebastián Cristóforo 55′) – Eysseric, Gil Dias, Simeone (Khouma Babacar 60′). Vezetőedző: Stefano Pioli

Mihók Richárd