Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csak az “M” maradt – Messi egyedül lesz a Betis ellen

A Barcelona szurkolók az előző szezon végén biztosan nem gondolták, hogy feloszlik a világ legjobb támadóharmadának tartott MSN, mégis a spanyol bajnokság első meccsét Messinek egyedül kell lehoznia. 

un-barcelona-aplastado-noqueado-y-con-una-cornada-de-varias-trayectorias

Forrás: elconfedencial.es

A Real Betis elleni első bajnoki mérkőzésen csak Messi fog pályára lépni az egykori MSN-ből. Neymar távozásával feloszlott a “Tridente”, már csak Messi és Suarez maradt. Az uruguayi azonban egy ideig biztos nem fog tudni segíteni argentin csapattárának, hiszen minimum 5 hétre kidőlt, sérülését Valverde nagyon súlyosnak ítélte. Messi teljesen egyedül maradt, mert két támadótársa mellett Iniestára sem számíthat a középpályáról, aki szintén sérüléssel küszködik.

Messinek Paco Alcacerre és Gerard Deulofeu-ra kell támaszkodnia, hiszen ők azok, akik a jelenlegi keretből pótolni tudják Neymart és Suarezt. A brazil támadó helyére akár még Arda Turan is jó lehetne, de a hírek szerint már nem bízik benne az edzői stáb, és még a transzferidőszak lejárta előtt szeretnék minimum kölcsönbe adni. A gondok már a Real Madrid elleni két Szuperkupa mérkőzésen is látszottak, ezért mindenképp megoldásra lenne szüksége a csapatnak.

Egyre inkább szükség van az új igazolásokra, mivel ezúttal nem fogják tudni megoldani a La Masia növendékeiből a pótlást. Azonban ezzel is nagyon rosszul állnak, a Coutinho-, és Dembele-saga is tovább folytatódik, de egy középpályást is sürgősen szerezniük kell, aki Iniestát tudná pótolni. A legújabb hírek szerint jelenleg a Nice játékosát, Serit szeretnék megszerezni erre a pozícióra. Az elefántcsontparti középpályásnak kivásárlási ára van, őt könnyebben megszerezhetnék, ám Coutinho és Dembele esetében már korántsem ennyire egyszerű a helyzet: a klubok tudják, hogy Neymar eligazolásából most van pénze a Barcának, és ha el is engednék játékosaikat, akiket a jelen állás szerint nem akarnak, akkor is csak egy jóval magasabb összegért.

Továbbá olyan hírek is felmerültek a hetekben, hogy Messi még csak szóban állapodott meg szerződése meghosszabbításáról, de még nem lett aláírva, így még nem is hivatalos. A jelenlegi helyzet azonban nem fog javítani a Barcelona tárgyalási helyzetén, Messi szerződése pedig 2018 nyarán lejár. Ez a része a dolognak még érdekes lehet: Messi hűséges marad, és nem hagyja el a katalánokat, vagy inkább máshol próbál majd szerencsét?

Akárhogy is lesz, bár a maradásra van nagyobb esély, Messinek most talán karrierje egyik legnehezebb időszakát kell átélnie a gránátvörös-kék mezben. Az alábbi karikatúra jól szemlélteti az esetet: képes lesz-e az argentin egyedül megoldani a csapatszintű gondokat?

DHgS-YHXgAEv5YF

Forrás: Zezo Cartoons