Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogcsikorgatva győzőtt a Roma

A tavalyi második helyezett is elkezdte a 2017/18-as idényt. Az AS Roma az Atalanta csapatához látogatott az első fordulóban. A Farkasoknál hatalmas változások történtek, hiszen Francesco Totti visszavonult, és Eusebio Di Francesco személyében, új edző érkezett.

ata

1. félidő: A Roma agresszíven kezdte a találkozót, de mégis az Atalanta alakította ki a mérkőzés első lehetőségét. Az első tíz percben leginkább a hazaiak domináltak. A 25. percben Kurtić került helyzetbe, ám Nainggolan “segítségével” fölé lőtte a labdát. A 31. minutumban vezetéshez jutott a gyengén muzsikáló Roma, miután Kolarov szabadrúgásból, szemfülesen elgurította a labdát a sorfal alatt (0:1). Ezzel, a Farkasok mezében az első mérkőzésén rögtön góllal mutatkozott be a szerb védő. Az első félidő vége előtt próbált rákapcsolni az Atalanta. A 42. percben a fekete-kékek is pontrúgáshoz jutottak, de Gomez lövését könnyűszerrel hárította Alisson.

kolEzúttal nem De Rossi végezte el a szabadrúgást, mégis jól járt a Roma (Fotó: twitter.com/ASRomaEN)

2. félidő: A második játékrész rögtön egy Atalanta ziccerrel indult. A Farkasok is igyekeztek helyzetbe kerülni, azonban a labda sosem úgy pattant ahogyan azt ők akarták. Az egyenlítés érdekében mindent megtett a hazai csapat. Ez azt eredményezte, hogy a Roma könnyen kialakíthatott lehetőségeket, a nehezen visszazáró Atalanta védői ellen. A fekete-kékek támadásait könnyedén hatástalanították a vendégek.  A 86. percben viszont centiken múlott az Atalanta egyenlítése, mivel Iličić a kapufát találta el kiszorított szögből. Az utolsó öt perc is a Farkasok kapuja előtt játszódott, ennek ellenére gól nem született. A legnagyobb fájdalma az lehet a Romának, hogy a mérkőzés vége előtt tíz perccel megsérült Bruno Peres, és le kellett cserélni.

Atalanta – Roma 0-1 (0-1)
Helyszín: Atleti Azzurri d’Italia – Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: – ill. – Kolarov (31′)
Sárga: Rafael Tolói (69′) – ill. -Defrel (55′), Radja Nainggolan (90′)
Kiállítás: – ill. –

Atalanta: Berisha – Toloi, Palomino, Masiello – Hateboer, Cristante (Marten De Roon 75′), Freuler, Gosens – Kurtić (Josip Iličić 70′), Petagna (Andreas Cornelius 58′), Gomez. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Roma: Alisson – Bruno Peres (Federico Fazio 81′), Manolas, Juan Jesus, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Defrel (Stephan El Shaarawy 74′) , Dzeko, Perotti (Lorenzo Pellegrini 84′). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Mihók Richárd